Altair, Dijital Mühendislik Teknolojisini OmniV’yi Satın Alarak Genişletiyor

Hesaplama bilimi ve yapay zeka (AI) alanında küresel bir lider olan Altair, XLDyn yazılımını geliştiren OmniV şirketini satın aldı.

OmniV, kurumsal ve program karar alma süreçlerini bilgilendirmek için modellerin geliştirilmesi, entegrasyonu ve kullanımını resmileştirerek sistemler, simülasyon, test, ürün geliştirme ve kontrol mühendisliği genelinde açık model tabanlı sistem mühendisliği (MBSE model-based systems engineering ) uygulamasını güçlendiriyor.

OmniV, üst düzey sistem modelleme ve simülasyonun yanı sıra ayrıntılı, alana özgü modelleme ve simülasyon arasında oluşan siloları ortadan kaldırır. OmniV tedarikçiden bağımsızdır ve program hedeflerini desteklemek için üçüncü taraf tedarikçiler de dahil olmak üzere çeşitli kurumsal veri depolarına ve doğrulama ve onaylama yöntemlerine bağlanabilir. OmniV, MBSE metodolojisini kullanarak alanlar arası ürün geliştirme faaliyetlerini tamamen entegre ve kullanımı kolay bir araçta bir araya getirir.

Çok çeşitli sistemler ve sistemlerin sistemleri genelinde sistem mühendisliği uygulamaları için genel amaçlı bir modelleme dili olan sistem modelleme dili (SysML) desteği ile omniV’in sistem mimarisini (yapılar, gereksinimler ve davranış) yakalayan SysML uyumlu diyagramları, ürün geliştirme ekipleriyle kolayca paylaşılabilir ve doğrulanabilir. Bu, CAD modelleri oluşturulmadan önce bile ürün geliştirme sürecinde birden fazla dijital ikiz türünün daha kolay ve daha erken oluşturulmasına olanak tanır.

Altair’in kurucusu ve CEO’su James R. Scapa açıklaması;

Tarihsel olarak, kuruluşlar bir ürünün nasıl performans gösterdiğini görmek için fiziksel bir prototipe sahip olana kadar beklemek zorundaydı. OmniV, bir ürünün nasıl çalıştığına dair bütünsel bir anlayışı sürecin çok daha erken aşamalarında sağlıyor. Amacımız, açık, esnek ve amaca yönelik bir MBSE ve dijital ikiz entegrasyonu yoluyla kuruluş genelinde noktaları birleştirmektir. Hangi araçları kullandığınızdan bağımsız olarak OmniV, müşterilerin bir ürünün performansını, maliyetini ve kütlesini izlemek için izlenebilir bir ekosistem sağlayan açık mimarili bir MBSE uygulamasına sahip olmalarını sağlar.

Bakım anlaşmasına sahip kullanıcılarımız patentli Altair UNIT lisans sistemi kapsamında teknolojiyi ücretsiz kullanabilecekler.