Motor kontrol geliştiricileri için şematik tasarımdan donanıma geçiş

Hemen hemen her sektörde, üreticiler akıllı, bağlantılı ürünlerin geliştirilmesi yoluyla inovasyonun hızını artırıyor. Ancak tüketicilere sağladıkları tüm avantajlara rağmen, bu akıllı ürünlerin karmaşıklığı, tasarım ve üretim ekiplerinin güvenilirliklerini sağlamasını ve onları mümkün olduğunca hızlı bir şekilde piyasaya sürmesini zorlaştırdı.

Elektrifikasyon ve e-mobilite trendleri hızlandıkça, bu zorluklar özellikle motor kontrol sistemleri geliştirirken, özellikle kod geliştirmede ve şematik tasarım ve sanal doğrulamadan fiziksel ürünün donanımına geçişte akut hale geliyor.

Artan geliştirme karmaşıklığı

Bir ürün ne kadar karmaşıksa, tasarımcıların geliştirme ve simülasyon için o kadar fazla zamana ihtiyacı vardır. Bu, sanal alandan somut donanıma geçmek için çok az zaman bırakır. Motor kontrolü donanım yazılımı (firmware) için manuel kodlama sıkıcı, zaman alıcı bir süreçtir ve aynı zamanda hata olasılığını da artırır.

Ancak Altair Embed gibi donanım yazılımı geliştirme araçları, otomatik olarak oluşturulan donanım yazılımı kullanarak hataları azaltıp, her geliştirme aşamasında sürekli testler yaparak ve algoritmaları diğer mikro denetleyicilere kolayca geçirerek süreci hızlandırabilir.

Altair Embed, karmaşık gömülü sistemler için algoritmalar geliştirmeye yönelik model tabanlı tasarım yazılımıdır. En popüler çip çevre birimleri için derin destek sunan Altair Embed’in elektrik motoru kontrolü için kütüphaneleri ve algoritmaları, AC endüksiyon, fırçasız DC elektrik motoru (BLDC, sabit mıknatıslı senkron motor (PMSM),fırçalı DC, kalıcı mıknatıs (IPM) veya step motorlar dahil olmak üzere her türlü sensörlü veya sensörsüz elektrik motoru için gömülü motor kontrol projelerini hızlandırmak için başlangıç noktası sağlar.

Altair Embed ile motor kontrol yazılımı tasarımı

Test ve doğrulamadan hata ayıklamaya

Motor kontrol geliştirmenin test ve doğrulama aşaması ek engeller ortaya çıkarabilir, ancak döngü içi donanım (HIL) simülasyonu, bütçe aşımı ve geliştirme yavaşlamalarını bütçelendirerek bu risklerin çoğunu azaltmaya yardımcı olur. HIL, bir kontrolörden gelen gerçek sinyallerin bir test sistemine bağlandığı ve kontrol altındaki donanımın karmaşıklığını gömülü sistem test platformuna ekleyen bir tekniktir. Bu, kullanıcıların gerçek fiziksel testlerle ilişkili maliyet ve zaman olmadan binlerce olası senaryoyu simüle etmelerini sağlar.

HIL ile kullanıcılar, kontrol edeceği gerçek donanım hazır olmadan önce elektronik kontrol ünitesini (ECU) test edebilirler. Ayrıca arıza koşulları yaratabilir ve donanıma zarar verme riskini ortadan kaldırabilirler. Ek olarak, kullanıcılar ECU’yu tasarım dışı koşullarda çalışan donanım ile test edebilirler.

Altair Embed‘da kullanıcılar, kontrolörü çevrimdışı olarak kolayca ayarlamak için kontrolörü ve donanımı simüle edebilir, ardından gömülü hedef üzerindeki kontrolörü hata ayıklamak ve ayarlamak için entegre HIL’yi kullanabilir. Arayüz, çok parametreli testler, olasılık çalışmaları (what-if) için etkileşimli ayarlama, yüksek hızlı veri toplama sunar ve en önemlisi, özel gerçek zamanlı simülasyon donanımı gerektirmez.

Altair Embed, hızlı hata ayıklama özelliğiyle birlikte motor kontrol stratejileri için kullanıma hazır kütüphaneler sağlar. Görsel ortam, doğrudan hedef donanım üzerinde indirilebilen, yürütülebilen ve doğrulanabilen verimli kod tasarlamak, simüle etmek, analiz etmek ve otomatik olarak oluşturmak için blok diyagramları kullanır. Ek olarak, STMicroelectronics’in STM32 32-bit mikrodenetleyici ailesinin çip çevre birimleri için derin destek mevcuttur, bu da tasarım yinelemelerini ve hatalarını azaltır ve maliyetleri düşürür.

Gömülü Sistem Tasarımını Kolaylaştırma

Motor kontrol gelişimini hızlandırmak için sürekli yarış içinde olunan bir ortamda, diyagramdan koda sorunsuz bir şekilde geçiş yapan bir süreç oluşturmak çok önemlidir. Birleşik bir ortamda, Altair Embed bunu alan odaklı kontrol algoritmalarının otomatik olarak oluşturulması, motor ve güç elektroniği kontrolörlerinin simülasyonu, tam çip çevresel destek ve gelişmiş HIL metodolojilerini kullanan sistem doğrulaması yoluyla mümkün kılar.

Sınıfının en iyisi STM32 yongalarından yararlanmak üzere gömülü sistem tasarım yazılımını kullanma hakkında daha fazla bilgi edinmek için, ALTAIR ve STMicroelectronics’in ev sahipliği yaptığı ücretsiz web seminerine göz atın.

Altair Embed yazılımını denemek için ücretsiz İNDİRİN

Öğrenciler için ücretsiz Altair Embed yazılımını İNDİRİN