Altair MotionSolve 2022 Yeni Özellikler

Hareket eden sistemlerin dinamik cevabını öngörmek ve performansını optimize etmek için kullanılan mekanik sistem simülasyon yazılımı Altair MotionSolve 2022 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler:

  • Daha hızlı model oluşturma ve daha iyi kullanıcı deneyimi için yapılan geliştirmelerle model açma ve dışarı aktarma süreleri bir önceki versiyona göre 10 kat, model düzenleme 1,5 kat daha hızlıdır.
  • SpringDampers panelinde ön yükü kontrol etmek için yeni seçenekler mevcuttur.
  • Kamyon kütüphanesine aerodinamik kuvvet tanımlama özelliği eklenmiştir.
  • MotionView’de herhangi bir bağlantı olmadan bir esnek gövdeyi çözücü formatı (deck) olarak aktarabilirsiniz.
  • MotionSolve, matematik rutinleri için endüstri çapında kabul görmüş Intel Math Kernel Library (MKL) nin 2020 versiyonunu kullanmaktadır.
  • MotionSolve’nun Python tabanlı API’si MSolve, MQTT ağ protokolü desteklemektedir.

Lastik yumuşak-toprak

MotionView/MotionSolve, yumuşak zemin etkileşimi için yeni bir ampirik lastik modeli sunuyor. Bu, sıkıştırılabilir bir yüzeyden geçen araçların dinamik davranışını incelemek için hesaplama açısından verimli bir yol sunar. Toprak, “Bekker ve Wong” tarafından önerilen iyi bilinen denklemlerle karakterize edilir. Lastiğin yumuşak zemine batmasını görselleştiren ek bir grafik uygulanmıştır. Daha karmaşık ve hesaplama süresi uzun olabilen MotionSolve, Altair EDEM ve PME FlexTire eş zamanlı simülasyonuna başlamadan önce ilk tasarım çalışması için bu lastik modelini kullanmanız önerilir.

2 Tekerlikli araç denge etkinliği

Özellikle 2 tekerlekli araçların dengesini değerlendirmek için Altair MotionView’a yeni bir etkinlik eklenmiştir. Tasarım modellerini geliştirmek için kullanıcıların yalpalama, sürüş, eğim gibi araç modlarını anlamalarına yardımcı olmak amaçlanmıştır. Bir darbe kuvveti veya araçtaki bozukluğu tanımlayan genel bir kuvvet kullanarak veya farklı yol yüzeyleri kullanılara lineer ve geçici analiz yapılabilir. Otomatik bir rapor, FFT’ler, kuvvetler ve açılar gibi denge değerlendirmesi için ana parametreleri vurgulayan Animasyonlar ve Grafikler içerir.

CDTire şişirme basıncı

Lastik şişirme basıncı artık CDTire kullanılarak araç modellerinin simülasyonu sırasında değiştirilebilir.
Böylece bir araç simülasyonu sırasında bir lastiğin patlaması veya düzleşmesinin etkilerini anlayabilir, sanal modelde gerçek dünya fenomenini yakalayan daha gerçekçi araç kontrolleri, ABS, ESP, EBD tasarlayabilirsiniz.

Lastik Test Donanımı – Birleşik kayma Testi

MotionView’da, “Tire Test-Rig” seçeneği, birleşik kayma testini simüle eder. Bu test, çok yönlü kuvvetlere maruz kaldığı durumlarda lastik modelinin sınırlarının değerlendirilmesine yardımcı olur. Birleşik kayma testinin raporu, model animasyonunu, lastik kuvveti grafiklerini, kayma değerlerini ve çapraz ve normalleştirilmiş grafikleri içerir.

Çapraz Plot: Yanal kuvvete karşı boyuna kuvvet

N-post Raporu

Araç titreşimlerinin veya yüklerin değerlendirilmesine yardımcı olan, N-post test teçhizatının “son işlemesini” basitleştirmek için bir sonuç raporu mevcuttur. Rapor, bir HyperWorks oturumunda, olayın animasyonunu, araç gövdesi ivmelenmelerini, direksiyon simidi hızlanmalarını, tekerlek kuvvetlerini, aktüatör yer değiştirmelerini ve aktüatör kuvvetlerini gösteren bir sayfa ve pencere listesi açar.

IDIADA Test Parkuru

İspanya’daki IDIADA merkezinde, çeşitli test parkurları ile 370 hektarlık bir deneme alanı bulunmaktadır. Bu test parkurlarının sanal temsilleri, MotionView/MotionSolve simülasyonlarında yol modelleri olarak kullanılmak üzere mevcuttur. Yol dosyaları, gerçek yüzeylerin tüm makroskopik düzensizliklerini ve eğriliklerini yakalamak için yüksek çözünürlüklü taramalardan çıkarılır. Yol dosyalarına Altair APA (Altair Partner Alliance) programı kapsamında ücretsiz erişilebilir. IDIADA İspanya Sanal Deneme Alanı’nı (ISVPG) doğrudan MotionView/MotionSolve modelinize entegre ederek araç tasarım ve geliştirme faaliyetlerini hızlandırabilirsiniz.

Daha fazlasını öğrenmek için Web seminerine kayıt yaptırmayı unutmayın | 01 Haziran 2022 Saat 17:00 TSI | Enhance Vehicle Performance Simulation with Digitalized Road Data

IDIADA İspanya Sanal Deneme Pisti

XenomatiX taranmış yol verisi

MotionView/MotionSolve simülasyonlarında yol modelleri olarak kullanılmak üzere XenomatiX’ten bir örnek taranmış yol verisi seti mevcuttur. Yol dosyalarına Altair APA (Altair Partner Alliance) programı kapsamında ücretsiz erişilebilir.

Daha fazlasını öğrenmek için Web seminerine kayıt yaptırmayı unutmayın | 25 Mayıs 2022 Saat 17:00 TSI | Transform Vehicle Simulations with Accurately Measured Road Surface Data

XenomatiX taranmış yol datası

Altair EDEM- Altair MotionSolve Eş Zamanlı Simülasyon Geliştirmeleri

Altair MotionView/MotionSolve, son teknoloji bir dökme malzeme simülasyon aracı olan Altair EDEM ile arayüz oluşturabilir. EDEM, kum, granül, kapsül, çimen, kaya kütleleri vb. gibi dökme malzemelerin davranışını simüle ve analiz eden Ayrık Eleman Yöntemi’ne (DEM) dayanmaktadır. Birlikte kullanımda mekanik parça MotionView’da modellenir ve dökme malzeme EDEM’de tanımlanır. MotionView’ı kullanarak geometrileri doğrudan EDEM’e aktarabilir ve MotionSolve ile EDEM çözücü arasındaki eş zamanlı simülasyonu başlatabilirsiniz. Bu versiyonda yenilik, geometri etiketlerinin MotionView’dan EDEM’e aktarılmasıdır. MotionView/MotionSolve içindeki parçalara bağlı EDEM içindeki grafiklerin artık “component_0000”, “component_0001” vb. olarak adlandırılmasına gerek yoktur. Bu, EDEM grafiklerinin MotionView/MotionSolve parçalarıyla ilişkilendirilmesine önemli ölçüde yardımcı olur.

Altair EDEM – MotionSolve 2022 eş zamanlı simülasyon

Ayrıca MotionSolve 2022, EDEM ile eş zamanlı simülasyon için Save/Load işlevini destekler. Sonuçları belirtilen artışlarla kaydedebilir ve kaydedilen bir noktada yeniden başlatabilirsiniz. Avantajlar iki yönlüdür:

  • Ara sonuçları görüntüleyin ve gerekirse MotionSolve veya EDEM modelini ayarlayın.
  • Kesintiye uğrayan eş simülasyonların baştan yeniden başlatılması gerekmez, bunun yerine zaman içinde kaydedilmiş bir noktadan yeniden başlatılabilir.

Her iki avantaj da önemli ölçüde zaman tasarrufu sağlar.

Yeni özelliklerle ilgili detayları aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

Altair MotionSolve 2022 versiyonunu Altair ONE Marketplace adresinden indirebilirsiniz. Sorularınız için iletişim formunu kullanabilirsiniz.