Altair Simülasyon Yazılımlarının 2021.1 Versiyonu Yayınlandı

Altair simülasyon yazılımlarının 2021.1 versiyonu yayınlandı. Bu önemli güncelleme, tek bir lisans altında tüm büyük CFD çözümlerini, genişletilmiş uçtan-uca elektronik sistem tasarım yeteneğini ve buluta sorunsuz erişimi içerir. Altair’in lisanslama modeli olan Altair UNIT’in değerini artırarak kullanıccıların geniş bir ürün yelpazesini daha karlı bir şekilde geliştirmesini sağlar.

Altair 2021 versiyon yeni özelliklerini incelemek için —>

Altair simülasyon yazılımları 2021.1 versiyonu

Tek bir lisans altında eşsiz genişlikte CFD çözümleri

Altair CFD, tek bir lisansla aşağıdakileri içeren tüm büyük CFD çözümlerini uygun maliyetle sunmaktadır.

Bu, mühendislik ekiplerinin her zaman her uygulama için en uygun teknolojiye sahip olmasını sağlayarak modelleme ve ürün geliştirme sürelerini kısaltır.

Altair CFD, partikül-akışkan sistemlerinin simülasyonunu Altair EDEM ile birlikte gerçekleştirme ve dönen ekipmandan gelen aeroakustik gürültüyü hızlı bir şekilde öngörmek için benzersiz bir çözüm dahil olmak üzere gelişmiş yetenekler sunar.

Altair CFD, dönen makineleri, elektrikli güç aktarma sistemlerini, rüzgar türbinlerini ve diğer karmaşık sistemleri simüle etmek için kullanılan entegre bir termo-akışkan sistem tasarım yazılımı olan Altair Flow Simulator ile tamamlanmaktadır.

22 Haziran günü gerçekleşecek web seminerine katılarak Altair CFD çözümleri hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Altair CFD Çözümleri

Genişletilmiş uçtan uca elektronik sistem tasarım yeteneği

Altair’in elektronik sistem tasarım araçları, elektronik cihazların tasarımını geliştirmek için yeni bir termal yönetim iş akışına sahiptir. Yapısal gerilme, titreşim ve düşürme testi performansı için mevcut Altair SimLab iş akışlarına ek olarak, ürün mühendisleri artık aşırı ısınmayı, ürün güvenilirliği sorunlarını veya pahalı yeniden tasarımlarını önlemek için baskılı devre kartlarının (PCB) ve komple sistemlerin soğutulmasını sağlayabilir.

Akıllı bağlantılı cihazlar giderek yüksek hızlı belleğe ihtiyaç duyuyor. Altair PollEx, çift veri hızı (DDR) bellek arabirimleri için sinyal bütünlüğü otomasyonu ekleyerek DDRx zamanlaması, iletim hatları, topoloji ve sonlandırmaları geliştirdi. Diğer geliştirmeler arasında ek güç bütünlüğü simülasyonu ve termal yönetim analizi için PCB katmanlarını dışa aktarma yeteneği yer almaktadır.

Altair One ile bulutta simülasyon

Altair One, Altair yazılımları için standart iş istasyonları, dizüstü bilgisayarlar ve mobil cihazlar aracılığıyla her yerden erişilebilen tek bir portaldır. Kullanıcılar, şirket içi, bulut veya karma kaynaklara kolay erişim sağlayan tek bir arabirimden buluttaki simülasyon uygulamalarını başlatabilir. Ürün ekipleri, Altair One Drive kullanarak verileri güvenli bir şekilde yükleyerek, verilere erişerek, depolayarak ve yöneterek simülasyon odaklı tasarım işbirliğini artırabilir.

Altair One, karmaşık bilgi işlem için ek sermaye harcaması gerektirmez ve çözüm sayısındaki artışlara yanıt olarak anında ölçeklenebilir. Ayrıca kullanıcılara Amazon AWS, Microsoft Azure, Oracle Bulut Altyapısı ve Google Bulut Platformu dahil olmak üzere tüm büyük bulut sağlayıcılarında anahtar teslim, ölçeklenebilir cihaz kümeleri sağlama yetkisi verir.

Altair’in patentli, abonelik tabanlı lisanslama modeli Altair Unit, kuruluşların yalnızca çalışanlarının ihtiyaç duyduğu kadarını, ihtiyaç duyduklarında ödemelerine olanak tanır. Bu, çoklu fizik için karmaşık analiz görevlerini otomatikleştiren ve basitleştiren yeni “Product Engineer” paketini içerir.

Altair One kullanıcıları ayrıca aşağıdakiler de dahil olmak üzere özel, bulut tabanlı mühendislik uygulamalarına erişebilir:

  • Altair DesignAI – Geliştirme döngülerinin başlarında yüksek potansiyelli tasarımlar oluşturmak için fizik tabanlı simülasyon odaklı tasarım ile makine öğrenimi tabanlı yapay zeka odaklı tasarımı birleştirir
  • Altair Material Data Center – Sürdürülebilir, verimli, minimum ağırlıklı tasarımlar oluşturmaya yardımcı olmak için çok alanlı malzeme özellikleri kütüphanesi

Ürün geliştirmenin her aşaması için çözümler

Altair 2021.1 simülasyon versiyonu, model tabanlı sistem tasarımı ve erken geometri fikri ve üretilebilirliğinden ayrıntılı çoklu fizik simülasyonu ve optimizasyonuna kadar çok sayıda güncelleme ve geliştirme içerir. İşte öne çıkan diğer bazı ürünler:

  • Altair HyperWorks, yeni connector, mesh ve geometri düzenleme yetenekleri ve yapay zeka (AI) odaklı Design Explorer’da önemli yenilikler içermektedir.
  • Altair SimLab, Altair Inspire ve Studio ile doğrudan bağlantı, Assembly and Solution Browser’larda geliştirmeler ve yeni bir SPH akış çözümü sayesinde çoklu fizik iş akışlarını CAD ilişkilendirilebilirliği ile genişletiyor.
  • Altair SimSolid, ortotropik malzeme desteği de dahil olmak üzere doğrusal, doğrusal olmayan ve yorulma analizi çözümleri için genişletilmiş yeteneklerle hızlı tasarım yinelemeleri için yapısal analiz gerçekleştirir. Ayrıca Onshape ve Teamcenter ile doğrudan veri entegrasyonuna sahiptir.
  • Altair’in optimizasyon özellikli yapısal analiz çözücüsü Altair OptiStruct artık aeroelastisite için kapsamlı yetenekler sunmaktadır. Isı transferi için daha fazla doğrusal ve doğrusal olmayan çözümler eklenmiş ve kompozitler ve izotropik malzemeler için doğrusal olmayan dinamik analiz yetenekleri (implicit & explicit ) artırılmıştır.
  • Altair Squeak & Rattle Director‘e risk değerlendirmesinde kolay tasarım karşılaştırması ve boşluk ve tolerans verilerinin gelişmiş kontrolü için yetenekler eklenmiştir.
  • Altair’in 3D mekanik sistem simülasyon çözücüsü olan Altair MotionSolve, Altair EDEM ile birlikte simülasyon yeteneklerini genişletmeye devam ediyor ve buldozerler, ekskavatörler, robotlar gibi paletli araçlar için yeni bir Track (palet) özelliği eklemiştir.
  • Altair Feko, çoklu frekans veriler için destek ve yüksek frekanslı anten yerleştirme uygulamaları için yeni bir asimptotik çözücü ekleyerek daha fazla bağlantı, uyumluluk ve radar sorununu çözmektedir. Otomotiv radar sinyalleri için sonuç işleme artık sistem parametre efektlerini desteklemektedir.
  • Altair Flux, bobin iletken bölgelerindeki J akım yoğunluğunu 3D olarak hesaplamak için sunduğu yeni yöntem sayesinde geometri kısıtlamalarını ortadan kaldırarak motor, sensör ve aktüatör tasarımlarını hızlandırmaktadır.

Altair 2021 lisans haibi kullanıcılarımız ALTAIR CONNECT sitesinden kurulum dosyalarını indirebilirler.