Altair EDEM 2021.1 Yeni Özellikler

Dökme ve tanecikli malzeme simülasyon yazılımı Altair EDEM‘in 2021.1 versiyonu, yeni aşınma modelleri, Altair SimSolid‘e aktarım, polihedral parçacıklar için genişletilmiş işlevsellik, geometri iyileştirmeleri ve daha fazlasını içermektedir. Bu yazıda, 2021.1 versiyonunun öne çıkan noktalarına değineceğiz. Altair EDEM 2021 yeni özelliklerini daha önce paylaşmıştık.

Yeni entegre aşınma modeli ve seçenekleri

Altair EDEM 2021.1, yeni bir entegre Oka aşınma modeli sunmanın yanı sıra hem bu hem de Archard aşınma modeli için geometri yüzey deformasyonu sağlayarak yazılımda bulunan aşınma modelleri yelpazesini daha da genişletiyor.

Geometri deformasyonlu aşınma modeli

Altair EDEM 2021.1’e aşınma için yeni bir temas modeli – Oka aşınma modeli eklenmiştir. Bu model, malzemenin bir yüzey üzerindeki etkisinden kaynaklanan aşınma oranlarının hesaplanmasını içerir. Oka modeli geometri deformasyonunu açıp kapatma seçeneğini içerir ve etkinleştirildiğinde geometri yüzey profilleri simülasyon sırasında Oka modelindeki değerlere göre deforme olur.

Altair EDEM 2021.1 Oka aşınma modeli
Oka aşınma modelini kullanarak bir santrifüj pompa üzerindeki malzemenin darbe aşınmasının tespiti. Yüzey deformasyonu yakalanır ve hızlandırılmış hasar koşullarını benzetmek etmek için kullanıcı tarafından ölçeklenebilir.

Oka aşınma modeli, sert parçacıkların aşağıdakiler de dahil olmak üzere ekipmanı yüksek hızlarda etkilediği uygulamalar için kullanışlıdır:

  • Dolum ve boşaltma sırasında silolar ve bunker.
  • Transfer oluklarının duvarları, davlumbazlar ve yansıtma plakaları.
  • Parçacık yüklü akışlara sahip boru dirsekleri, vanalar ve türbin fan kanatları.

Geometri deformasyonu ile Archard aşınma modeli

Archard aşınma temas modeline geometri deformasyonu da eklenmiştir. Bu, fizik seçeneklerinde Model için açılabilen bir seçenektir. Etkinleştirildiğinde geometri yüzey profilleri Archard aşınma değerlerine göre deforme olur.

Transfer kanalı yönlendirme plakadaki aşındırıcı aşınmayı yakalayan “Archard” aşınma modeli. Bu aşınma modeli artık geometri deformasyonlu olarak mevcuttur.

Altair EDEM – Altair SimSolid veri aktarım yeteneği

Yapısal bir analize gerçekçi bir girdi olarak kullanılacak EDEM verilerinin seçenekleri, tek yönlü bir Altair EDEM – Altair SimSolid yeteneği ile geliştirilmiştir. Bu, Altair SimSolid ile kullanılmak üzere uygun yükleme dosyalarını oluşturan bir çözüm sonrası seçeneğidir. Veri dışa aktarma seçenekleri, bir dizi zaman adımının ortalamasına, zaman adımı başına birden çok dosyaya veya tek bir zaman adımının dışa aktarmasına izin verir. Veriler, mesh elemanlarından veya tekil parçacıktan geometri temas kuvvetlerine kadar kuvvetler olabilir.

Yapılarınızı EDEM’den elde edilen gerçekçi malzeme yükleriyle tasarlayın. EDEM – SimSolid dışa aktarma özelliği, yüksek kaliteli girdilerin Altair SimSolid’e hızlı bir şekilde aktarılmasını sağlar.

Polihedral parçacıklar için genişletilmiş işlevsellik

Altair EDEM 2021‘de, verimli çoklu küre yöntemleri ile birlikte polihedral parçacık çözücüsü kullanıma sunulmuştu. Bu çözücü, belirli bir şeklin gerekli olduğu uygulamalarda veya çubuklar veya düz plakalar gibi yüksek en-boy oranlı şekillerle uğraşırken özellikle faydalıdır. Altair EDEM 2021.1’de bu polihedral parçacıklar için mevcut olan işlevselliği genişletilmiştir.

Seçimler ve sensörler, daha fazla dökme malzeme akış analizi sağlamak için artık polihedral parçacıklarla kullanılabilir. Bu, polihedral parçacık simülasyonundan verilerin görselleştirilmesini, grafiğini çizmeyi ve verinin dışa aktarımını sağlamak için Bin Groups, Grid Bin Groups ve elle seçimin Altair EDEM Analyst’te kullanılmasına olanak tanır. Sensörlerin eklenmesi artık kullanıcıların EDEM Analyst’e, Kütle Akışı, Hız, Toplam Kütle, Ayırma ve Yoğunluk sensörleri eklemesine olanak tanır.

EDEM polihedral parçacık şekillerini kullanan seçim grupları, bir tamburla karıştırma gibi olayların izlenmesine ve analizine olanak tanır.

Polihedral parçacıklar artık malzeme veri tabanının içine ve dışına aktarılabilir ve polihedral malzeme blokları artık oluşturulabilir. Bu, birden fazla simülasyonda kullanılmak üzere büyük miktarlarda polihedral parçacıkların ve tanımlanmış polihedral parçacıkların daha hızlı üretilmesini sağlar. Malzeme veritabanı, parçacık şeklini, parçacık özelliklerini, ekipman malzemelerini, etkileşim özelliklerini ve fizik ayarlarını saklar.

EDEM Block Factory polihedral parçaçık
EDEM Block Factory ve polihedral şekiller kullanarak büyük hacimli malzemeleri hızla oluşturabilirsiniz. Malzeme blokları artık herhangi bir simülasyonda kullanılmak üzere malzeme veritabanında saklanabilir.

Son olarak, kullanıcıların daha geniş bir polihedral parçacık tipleri dizisi ile simülasyon yapmalarına yardımcı olmak için, içe aktarılan şeklin dışbükey olmasını sağlayan parçacık şekli içe aktarımı için yeni seçenekler eklenmiştir. Bu yeni yaklaşım, mesh oluşturmaya dayanmaktadır ve EDEM Polihedral çözücü ile uyumlu bir şekil oluşturacaktır.

Geometri içe aktarma ve render geliştirmeleri

Geometrileri içe aktarırken kullanıcı deneyimini iyileştirmek için, Auto seçeneği eklenmiştir. Bu, içe aktarılan CAD dosyasının ortalama uzunluğunu otomatik olarak hesaplayacak ve eleman boyutunu uygun şekilde ayarlayacaktır.

Altair EDEM cad import ve render geliştirmeleri
EDEM 2021.1’deki geometri geliştirmeleri, CAD içe aktarma üzerinde daha fazla kontrolün yanı sıra EDEM kullanıcı arayüzü içinde CAD nesnelerinin geliştirilmiş görselleştirilmesini içerir.

Ek olarak, geometri görünümü geliştirilmiştir. Bu geliştirmeler, bir zaman adımında bir modeli işlerken daha hızlı kare hızlarını ve yarı saydam geometrilerin daha iyi işlenmesini içerir. Bu, özellikle karmaşık geometriler kullanılırken daha yüksek kaliteli görüntüler ve videolar üretilmesine ve simülasyonların daha hızlı analizine olanak sağlayacaktır.

EEPA Parametre Tahmincisi

Edinburgh Elasto-Plastic Adhesion (EEPA) temas modeli, doğası gereği yapışkan ve sıkıştırıcı olan malzemeleri modellemenin son derece etkili bir yoludur. EDEM 2021.1’de, parametreleri tanımlamaya yardımcı olacak bir araç eklenmiştir. Bu temas modeli kullanarak oluşturulan malzemelerin kurulumu daha da kolaylaşmıştır. Parametre tahmincisi, kullanıcıların uygun uyum düzeylerini tanımlamalarına yardımcı olmak ve simülasyonlarını kararlılık sağlayan bir hızda çalıştırdıklarından emin olmak için iki değer oluşturur – “Bağ Numarası” ve “Kritik Zaman Adımı”.

Altair EDEM EEPA Parametre Tahmincisi
Popüler EEPA iletişim modeli için uygun malzeme girdilerini belirleyin. Kullanıcıların karmaşık malzeme davranışları için daha hızlı, doğru değerlere ulaşmasına yardımcı olur.

Pratt Miller FlexTire – Altair EDEM & Altair MotionSolve için kullanıcı arayüzü odaklı iş akışı

Pratt Miller FlexTire, Altair EDEM yumuşak zemin modellerinde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış gelişmiş, deforme edilebilir bir lastik modelidir. PM FlexTire, Altair APA özelliğine sahip lisans saiplerince ücretsiz kullanılabilir. EDEM 2021.1 versiyonu, EDEM ve Altair MotionView yazılımı arasında sorunsuz bir iş akışı sağlayarak Altair MotionSolve kullanıcılarının PM FlexTire’ı çalıştırmasına imkan sağlar. Bu, lastik geometrisini paylaşmanın yanı sıra EDEM kullanıcı arayüzü aracılığıyla statik veya dinamik hava basınçları ayarlama özelliğini içerir.

Altair EDEM FlexTire modeli
Pratt Miller FlexTire, EDEM yumuşak zeminli arazilere gerçekçi lastik deformasyonu ve EDEM-MotionSolve ortak simülasyonları için iyileştirilmiş bir iş akışı getiriyor.

Altair 2021 lisans sahipleri Altair EDEM 2021.1 versiyonunu Altair CONNECT sitesinden indirebilirler. Altair EDEM yazılımını denemek için –>