Altair Inspire Motion 2022 Yeni Özellikler

Altair Inspire içerisinde mekanik sistem simülasyonu gerçekleştirme imkanı sağlayan Altair Inspire Motion 2022 versiyonunda öen çıkan yeni özellikler ve geliştirmeler:

Duruma Bağlı Girdiler

Kullanıcılar artık motorların, aktüatörlerin, sistemlerin veya doğrusal veya açısal ölçülerin durumuna bağlı olan motorlara ve aktüatörlere zamana bağlı olmayan girdiler atayabilir. Örneğin, hızın bir fonksiyonu olan bir motora tork uygulanabilir veya açısal yer değiştirmenin bir fonksiyonu olan bir aktüatöre bir kuvvet uygulanabilir.

Proximity Aracı

Temas veya girişim oluşabileceğini algılamak için simülasyon öncesinde veya sırasında iki parça arasındaki yakınlığı izlemenize olanak tanıyan yeni bir yakınlık (proximity) aracı eklenmiştir. Yakınlık ölçümünün uç noktaları renk kodludur. Mavi, parçaların sınırlı bir mesafeye sahip olduğu, sarı, parçaların birbirine değdiği ve kırmızı, parçaların karıştığı anlamına gelir.

Proximity kullanımı – Inspire Motion 2022

Başlangıçtaki girişimleri tespit etme

“Motion Contact” kılavuz çubuğu artık, temas eden parçalar arasındaki, modeli çözmede zorluklar ortaya çıkarabilecek ilk girişimler (üst üste gelme) için kontrol etme ve adım adım ilerleme seçeneği içerir. Parçalar arasındaki girişim olan bölgeler kırmızıyla vurgulanarak, geometri düzeltmelerinin nerede yapılması gerekebileceğini gösterir.

Temas tanımı öncesi başlangıçtaki girişimleri tespit etme

Aktif Temas Yineleme (ACI)

Parçalar arasındaki teması içeren bazı modellerde, kuvvet sonuçlarının kalitesi, çözümün kısmi türevleri matrisinin (Jakoben matrisi) güncellenme sıklığına bağlı olabilir. Temas sönümlemesine göre büyük bir zaman adımı veya yüksek temas sertliği olabilecek modellerde, temas kuvvetleri gürültülü görünebilir. ACI, temas olayları için çözüme ek iyileştirme yaparak, temas kuvvetlerinden kaynaklanan gürültünün azaltılmasına ve genel olarak daha doğru kuvvet sonuçları sağlanmasına yardımcı olur.

Uygulama türüne bağlı olarak, ACI hızı veya doğruluğu veya her ikisini de artırabilir. Belirli temas modellerinde daha doğru sonuçlar elde edebilir ve daha kısa çalışma süreleri elde edebilirsiniz. Ancak bazı modellerde ACI kullanmak simülasyon süresini biraz artırabilir.
Varsayılan olarak, ACI, Inspire Motion 2022 ve sonrasında oluşturulan modellerde açıktır ve versiyon 2022’den önce oluşturulan modellerde kapalıdır.

Aktif Temas Yineleme (ACI) seçimi
Aktif Temas Yineleme Kullanım Farkı – Inspire Motion 2022

Esnek Cisim Kullanımında Geliştirmeler

• Esnek cisim dosyası (CMS .H3D) artık önbelleğe alınmıştır. Esnek bir gövde oluşturulduğunda, üzerinde veya sınır koşullarında herhangi bir değişiklik yapılmazsa otomatik olarak yeniden kullanılır.
• Mod sayısı belirleme seçeneğine ek olarak, Maksimum Frekans seçeneği eklendi.
• Esnek gövde simülasyon sonuçlarının yüklenmesi artık eskisinden ~3 kat daha hızlı.
• Bir parça esnek hale getirildiğinde, tarayıcıdaki parça simgesi varsayılan rijit (küp) gösterimden esnek parça gösterimine dönüşür.

Plot Manager

Kullanıcıların çıktı sonuçlarına erişmesi için daha fazla seçenek eklenmiş ve istenen çıktıları elde etmek için artık daha az tıklama gerekmektedir.

• Modelde aynı türden birden fazla nesne varsa (ör: mafsallar), şimdi birden çok parça için aynı sonucu bir kerede çoklu seçim yapabilir ve çizdirebilirsiniz.
Plot Manager içinde boş bir çizim varsa, o parçanın sonuçlarını çizdirmek için modelde (Plot Manager dışında) bir parçaya tıklayabilirsiniz.
• Ekranda aktif olarak görüntülenen bir bilgi grafiği varsa ve Plot Manager‘e girerseniz, bilgi grafiği ilk sayfasını doldurur.

Plot Manager – Inspire Motion

Yeni özelliklerle ilgili detayları aşağıdaki videoda bulabilirsiniz. ( 15. dakikada Inspire Motion bölümü başlamaktadır)

Altair Inspire 2022 versiyonunu Altair ONE Marketplace adresinden indirebilirsiniz. Sorularınız için iletişim formunu kullanabilirsiniz.