Altair Inspire 2022 Yeni Özellikler

Yapısal analiz ve optimizasyon yazılımı Altair Inspire 2022 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler ve geliştirmeler:

Design Explorer

Deney tasarımı (DOE – Design of Experiments) ve optimizasyon gibi yöntemleri kullanarak sisteminizin tasarımlarını keşfetmenize, anlamanıza ve geliştirmenize olanak tanıyan araçlarla yeni bir özellik eklenmiştir. Design Explorer‘ı kullanarak daha iyi kararlar verebilir ve sistemlerinizin performansını, güvenilirliğini ve sağlamlığını optimize edebilirsiniz.

DOE’yi kullanarak tasarım değişkenlerinin Tasarım Değişkeni Hassasiyetini bulabilir ve takasları ölçebilirsiniz.

Deney Tasarımı (DoE) – Inspire 2022

Optimizasyonu kullanarak sistemin genel performansını, katılığını veya gerilmesini iyileştirebilirsiniz.

Parametrik optimizasyon – Altair Inspire 2022

PolyNURBS

Yeni Fill Holes aracı

PolyMesh şeridindeki yeni delikleri doldur (Fill Holes) aracı, mesh parçalarındaki delikleri doldurmanıza olanak tanır.

PolyMesh – Fill Hole aracı

Yeni Remove aracı

PolyMesh şeridindeki yeni kaldırma (remove) aracı, bir mesh parçasının küçük, bağlantısız bölgelerini otomatik olarak bulmanızı ve bunları silmenizi sağlar.

Yeni Sculpt aracı

PolyMesh şeridindeki yeni şekillendirme (sculpt) aracı, birkaç fırça aracından birini kullanarak orijinal meshi değiştirmenize olanak tanır.

Sculpt aracı – Inspire 2022

Yeni “PolyNURBS Shell” aracı

PolyNURBS şeridindeki yeni Shell aracı, kabuklu bir PolyNURBS parçası oluşturmak için kafes yüzeyini çıkarmanıza ve ince duvarlar oluşturmanıza olanak tanır.

PolyNURBS Fit için simetri

PolyNURBS Fit aracına yeni bir simetri seçeneği eklenmiştir.

Yapısal Analiz

Punta Kaynakları aracı güncellemesi

Artık punta kaynaklarını .csv formatında içe ve dışa aktarabilirsiniz.

Geometri

Koyu Tema Desteği

Inspire yazılımları koyu tema (dark) desteği eklenmiştir. Temanızı Preferences bölümünde Workspace > Theme altından değiştirebilirsiniz.

Gelişmiş Screen Capture

File menüsünde bulunan Gelişmiş Ekran Yakalama özelliğinin ayarlarına birkaç yeni özellik eklenmiştir. Bunlar, bir görüntüyü panoya kopyalama yeteneğinin yanı sıra bir dosya kaydetme iletişim kutusu gösterme veya dosyaları varsayılan bir konuma kaydetme seçeneklerini içerir. Bu seçeneklere Preferences‘den de erişilebilir.

CAD desteği

Inspire platformunun desteklediği CAD dosya formatları ve versiyonları ;

Çizim için klavye kısayolları

Çizim (sketch) düzenleme modunun dışındayken artık S tuşuna basabilir ve yeni bir çizim oluşturmak için bir yüzey seçebilirsiniz. Çizim modundayken, aşağıdaki kısayol tuşlarıyla en sık kullanılan çizim araçlarına hızlı bir şekilde erişebilirsiniz:

Herhangi bir çizim aracından çıkmak için ESC tuşuna basabilirsiniz

Yeni Boru (Pipe) Aracı

Standart kesitlerle borulu geometri oluşturmak için yeni bir Boru (Pipe) aracı eklenmiştir. Basitçe borunun yolunu belirtin ve kesit tipi ile birlikte kesit boyutunu tanımlayın. Kesiti yeniden yönlendirme seçeneği vardır.

Ortaya çıkan borulu geometri, orijinal geometriyle otomatik olarak birleştirilir ve ayrıca çıkarma, kesişim gerçekleştirme veya boru bağlantılı geometriyi yeni bir parça olarak oluşturma seçeneği içerir.

Yeni Dilimleme (Slice) Aracı

Dilimleme (slice) aracı, bir katıyı yüzeyle kesme yeteneği eklenerek geliştirildi. Hedefi tamamen kesmek için araç yüzeyi varsayılan olarak otomatik olarak genişletilir.

Yeni kesişen yüzeyler aracı

Intersect Surfaces, katıları veya yüzeyleri kesiştirerek ve isteğe bağlı olarak bir yüzey kümesini koruyarak veya kaldırarak şekiller oluşturmaya yönelik yeni bir araçtır. Kesişen katı veya yüzey parçalarından otomatik olarak bir manifold katı oluşturma seçeneği içerir.

Ekstrüzyon Aracı Güncellemeleri

Ekstrüzyon aracı 2022 versiyonunda geliştirildi. Artık katı veya 3D yüzeyler oluşturmak için her tür profili ve 2D yüzeyleri bir veya iki yönde ekstrüde edebilirsiniz. Ek olarak, artık (1) ekstrüt edilmiş şekli hizalamak istediğiniz bir referans geometri seçerek veya (2) kavisli oku sürükleyerek veya mikro diyaloğa bir açı girerek ekstrüt edilmiş şekli serbestçe yönlendirerek özel bir yönde ekstrüzyon yapabilirsiniz.

Desen (Pattern) Aracı Güncellemeleri

Desen (pattern) aracı geliştirildi ve artık sonuçlar üzerinde Boolean işlemleri gerçekleştirmenize ve tüm veya seçilen parçalarla birleştirmenize izin veriyor. Ek olarak, yeni “Copies“dan “Skip” seçeneğini, kalıptan çıkarılacak kopyaları seçmenize olanak tanır. Doğrusal desenler için “Seed Only” onay kutusunun seçilmesi, deseni ilk satır ve sütunla sınırlayacaktır.

Desen (pattern) aracı uygulama örnekleri

Draft Aracı Güncellemeleri

Artık bir parçanın bir veya daha fazla yüzeyine draft ekleyebilirsiniz

Python Debugger

Bu sürüm için yeni bir Python hata ayıklayıcı (debugger) eklenmiştir ve Extension Manager‘den erişilebilir.

Python hata ayıklayıcı – Inspire 2022

Altair Inspire 2022 versiyonunu Altair ONE Marketplace adresinden indirebilir, sorularınız için iletişim formunu kullanabilirsiniz.