Altair EDEM 2022 Yeni Özellikler

Dökme ve tanecikli malzeme simülasyonu için yüksek performanslı yazılım Altair EDEM 2022 versiyonunda öne çıkan özellikler:

Yeni EDEM Multi-GPU Çözücü

Çözücü performansı, dökme malzeme simülasyonunda anahtardır ve Altair EDEM kullanıcılarının mümkün olan en kısa sürede doğru sonuçlar istediğini biliyoruz. Son versiyonlarda performans Altair için önemli bir odak noktası oldu ve son 18 ayda CUDA tabanlı çözücülerde 2,5 kattan fazla hız artışı sağlandı. Ayrıca, polihedral, sfero silindirik veya çoklu küre şekil seçeneklerini kullanıyor olsanız da çalışma sürelerini kısaltan süper hızlı “Hybrid precision” çözücü duyuruldu.

Altair EDEM 2022’de Nvidia CUDA kullanılarak geliştirilen yeni EDEM Multi-GPU, mühendislerin her zamankinden daha fazla malzemeyle çok daha büyük uygulamaları simüle edebilmeleri anlamına geliyor.

EDEM Multi-GPU çözücü üzerinde çalışan bir değirmende 20 milyon parçacık

Yeni Multi-GPU çözücüsü sıfırdan tasarlandı ve en yeni Nvidia grafik kartlarından yararlanmanıza izin sağlıyor. Akıllı olacak şekilde tasarlanmıştır ve donanımınızdaki hesaplama iş yükü ile bellek kullanımını otomatik olarak dengeler. Bu, ince ayar yapmaya ve ayarları düzenlemeye gerek kalmadan en yüksek kullanım ve performansı elde edeceğiniz anlamına gelir.

Yapılan karşılaştırma testlerinde, hem hesaplama açısından verimli çoklu küre şekliyle hem de hesaplama açısından daha zorlu polihedral şekillerle, milyonlarca parçacık içeren uygulamalarda mükemmel ölçeklenebilirlik görülmektedir. Multi-GPU, tüm parçacık türleri için mevcuttur ve ayrıca EDEM API ile uyumludur.

5, 15, 15 ve 20 milyon parçacık simülasyonu için çoklu GPU performansı örneği (dönen bir değirmene göre)

İster çok sayıda ince parçacıkla uğraşıyor olun, ister çok büyük ölçekli uygulamaları simüle etmek isteyin, Altair EDEM Multi-GPU çözücü tam size göre!

GPU çözücü performansı için ek geliştirmeler

Multi-GPU çözücüye ek olarak, GPU çözücüsünde genel performans iyileştirmeleri yapmaya devam edilmektedir. Bu, boyut dağılımlarıyla çalışırken performans artışlarını ve GPU’da kalma süresini izlemek için yeni seçenekleri, kuvvet ve temas izleme geliştirmelerini ve “factory” leri içerir.

Sürekli çözücü geliştirmeye odaklanma, 2021.2 sürümüne kıyasla çeşitli uygulamalarda ek hız artışları sağlıyor.

Toz Malzeme Model Kütüphanesi

Yaklaşık 6 yıl önce Altair EDEM, kullanıcıların hazır bulunan gerçek dünya verilerine dayanarak arama yapabilecekleri 1.000’lerce malzeme modeli içeren geniş bir kütüphane olan GEMM Veri Tabanı ile dünyada bir ilki gerçekleştirdi.

2022 versiyonuyla başka bir ilk, aynı ödüllü konsepti proses endüstrileri sektörüne yönelik Toz Malzeme Modelleri Kütüphanesi yayınlanarak gerçekleştiriliyor. GEMM gibi bu da kimyasal, ilaç ve gıda üretimi sektörleri gibi endüstrilerde kullanılmak üzere tasarlanmış 1.000’lerce malzeme modeli sunan bir kütüphanedir.

EDEM Toz Malzeme Modeli Kütüphanesi – kullanıcılara binlerce toz malzeme modeline kolay erişim sağlar!

DEM analizine dayalı mühendislik kararları veren herkesin bildiği gibi, malzeme modeli girdilerini kalibre etmek, güvenilir sonuçlar vermek için hayati öneme sahiptir. Bununla birlikte, tozlar söz konusu olduğunda, karmaşık davranışlar ve sergiledikleri geniş çeşitlilik nedeniyle doğru girdi setini elde etmek zor olabilir.

EDEM geliştirici ekibi, uzun yıllardır sanal malzeme modelleri için doğru kalibre edilmiş girdileri nasıl elde edecekleri konusunda tavsiyelerde bulunmak ve rehberlik etmek için toz odaklı müşterilerle birlikte çalışıyor. İnsanların bu adımı bir zorluk olarak gördüklerini (özellikle DEM’de yeni olanlar için) veya daha kötüsü, kalibrasyonun gereksiz olduğu konusunda teşvik edildiler. Her iki durumda da, DEM simülasyonunun sağladığı fayda tam olarak gerçekleşmemiştir ve bu nedenle, Altair’in uzun yıllara dayanan bilgi birikimi toz işleme ve imalat endüstrilerinde çalışanlar için kullanımı kolay bir araç haline getirmesi amaçlanmıştır.

Sonuç, Toz Malzemeler için EDEM Kütüphanesidir ve bu endüstrilerdeki uzun kalibrasyon prosedürleri veya hatta DEM’e nasıl başlanacağı konusundaki endişeleri giderir. Bunun yerine, herkes birkaç saniye içinde güvenebilecekleri sanal malzeme modellerine erişebilir.

Bu heyecan verici, yeni yeteneğin ayrıntılarını ilerleyen blog yazılarımızda sizinle paylaşacağız.

Esnek – Fiber Modelleme Geliştirmeleri

Meta parçacıkların GPU ve Multi-GPU üzerinde hem çoklu küre hem de sfero silindirik parçacıklardan oluşmasını sağlayan güncellemeler sayesinde esnek sapları, çimenleri ve lifli malzemeleri simüle etmek Altair EDEM 2022’de daha da kolaylaştı. EDEM’in Meta Parçacık teknolojisini kullanarak esneyecek, bükülecek ve hatta kırılacak malzemeler yaratmak mümkündür.

EDEM’in meta parçacık ve sfero silindirik özelliklerini kullanarak sapları ve lifleri verimli bir şekilde modelleyin

Ek olarak, ekipmanın bir fiber yatağı boyunca hareket etmesini kolaylaştırmak için, fiberlerin tabanını geometri nesnelerine göre yerinde ‘sabitlemek’ ve partikülün geri kalanının hareket etmesini sağlamak için hız koruma yöntemlerini kullanmak artık mümkündür.

Yeni yerleşik fizik modelleri

Altair EDEM 2022, bir dizi yeni yerleşik fizik modeli sunarak ele alınabilecek farklı uygulamaların kapsamını daha da genişletiyor.

Tavares UFRJ Kırılma Modeli ve Analiz Araçları

Dünyanın önde gelen Tavares UFRJ Kırılma Modeli modeli, Rio de Janeiro Federal Üniversitesi’nde (UFRJ) daha önce yapılan köklü araştırmalara dayanarak geliştirilmiştir ve Prof. L.M.Tavares, Prof. J.Ooi (Edinburgh Üniversitesi) ve EDEM AR-GE Ekibi arasındaki yakın işbirliğinin sonucudur. Bu model, kırılma simülasyonlarını kurmak ve çalıştırmak için kolaylaştırılmış bir kullanıcı deneyimi sunmak üzere EDEM’e entegre edilmiştir.

Colombia Steel’in izniyle Tavares UFRJ Kırılma Modeli kullanılarak koni kırma, tasarım iyileştirmeleri yoluyla kütle akışını %15 oranında artırmalarına izin verdi

Ayrıca EDEM 2022, parçacık boyutu dağılımlarını sorgulama gibi kırılma sonuçlarını analiz etmek için yeni yerleşik EDEM Analist araçları ve süper ince bir ölçekte simülasyon yapma ihtiyacını ortadan kaldıran UFRJ’nin yeni ince parçacık dağılım analizini de sağlar.

Sprey Kaplama Modeli

Tablet kaplama gibi uygulamalarda kullanım için ideal olan EDEM, şimdi yerleşik bir sprey kaplama modeli sunuyor. Bu model, bir simülasyon sırasında bir kaplama malzemesi spreyinin parçacıklara nasıl aktarıldığını yakalar ve tüm parçacık türleriyle uyumludur.

Bir tambur kaplayıcıda tabletlerin Sprey Kaplaması. Püskürtme konumu ve akış hızları değiştirilebilir ve EDEM her parçacığın kaplamasını takip eder.

Islak Karıştırma Modeli

Islak karıştırma birçok endüstride kritik bir faaliyettir ve EDEM, API aracılığıyla ıslak karıştırma ve granülasyon için çeşitli çözümler sunar (daha fazla bilgi edinmek için Altair Community Knowledge Base‘deki EDEM Forumuna göz atın). EDEM 2022 versiyonunda, kullanıcı arayüzüne en popüler modellerden biri dahil edildi. Bu model, beton gibi malzemelerin ıslak karışımı için idealdir ve nemin partiküller arasında nasıl aktarıldığını ve bunun sonucunda ortaya çıkan kohezyondaki değişiklikleri yakalar.

EDEM 2022’de yerleşik ıslak karıştırma özelliği karmaşık parçacık-nem etkileşimini araştırmak için idealdir

Hacim Paketleme geliştirmeleri

EDEM’in yeni hacim paketleme kapasitesi, rastgele şekilli hacimlerde önceden tanımlanmış sıkıştırma ile paketlenmiş malzeme yatakları üretmenin hızlı ve kolay bir yoludur. Bu özellik duyurulduğundan beri, malzemenin başlangıç koşulunu oluşturmak için gereken kurulum süresini azaltmak için birçok endüstride yaygın olarak kullanıldığını tespit edilmiştir.

EDEM’in yeni hacim paketleme aracı, hızlı ve kolay bir şekilde karmaşık şekilli paketlenmiş malzeme yatakları oluşturur

EDEM 2022’de bu yetenek, kullanıcı tanımlı parçacık boyutu dağılımları için destek, periyodik sınırları kullanma yeteneği, bağ ve ısı transferi fiziğini içerecek şekilde genişletilmiş uyumlu fizik modelleri ve malzeme üretim hızını daha da artırmak için performans geliştirmeleri dahil olmak üzere birçok yeni yetenekle daha da geliştirildi.

Hacim paketleme aracı artık periyodik sınırları ve kullanıcı tanımlı boyut dağılımlarını desteklemektedir

İster tarım veya arazi araçlarının hareket etmesi için geniş malzeme yatakları oluşturuyor olun, ister belirli katı fraksiyona sahip malzeme siloları üretmeniz gerekiyorsa, Volume Factory bunu yapmanın hızlı ve etkili bir yolunu sunacaktır.

EDEMpy özel özellikleriyle sınırsız analiz

EDEM 2022’de, simülasyon sonuçlarınızın son işleme aşamasının bir parçası olarak sınırsız özel özelliklerin tanıtılmasına ve değiştirilmesine izin vermek için popüler EDEMpy yeteneğinin işlevselliği genişletildi. Sonuç olarak, kullanıcılar, kullanıcı arabirimi aracılığıyla, uygulamalarına çok özel olanlar da dahil olmak üzere, daha geniş bir veri yelpazesini sorgulayabilir ve raporlayabilir.

EDEMpy, özel özellikleri doğrudan simülasyon dosyasına eklemenize, kaldırmanıza ve düzenlemenize olanak tanır; bu, bu özel verilerin diğer herhangi bir standart EDEM özelliği gibi görselleştirilebileceği, canlandırılabileceği, grafiklendirilebileceği ve dışa aktarılabileceği anlamına gelir.

Bir simülasyonun özel bir bölgesinde parçacık kalma süresinin hesaplanması – tamamen son işlem sırasında tanımlanan özel özellikler

Daha önce son işleme için özel özellikler atamak için bir API modeli çalıştırıyorsanız, bu API’ler artık işleme zincirinizden kaldırılabilir ve bu, çözücünün yalnızca uygulamanızı simüle etmek için gereken sayıları kırmaya odaklandığı anlamına gelir.

Yeni Koni Penetrometre Kalibrasyon Kiti

EDEM ekibi, sanal dökme malzeme modeli kalibrasyonuna öncülük ediyor – anlamlı mühendislik tasarım kararları için bu adımın önemini her zaman vurguladık. Ayrıca, bazı kullanıcılar için, özellikle de dökme malzeme simülasyonunda yeni olanlar için zorluklar sunabileceğini de biliyoruz. Bu nedenle EDEM ekibi, kullanıcılara önemli sanal testlerin nasıl çalıştırılacağı konusunda rehberlik eden ‘Kalibrasyon Kitleri’ni ilk oluşturan firma olmuştur.

EDEM 2022’de test yelpazesi yeni bir Koni Penetrometre testini içerecek şekilde genişletildi. Bu test, arazi araçlarının (örneğin, bir tarladaki traktörler veya engebeli arazide seyahat eden arazi araçları) içeren uygulamalarda, toprak, kum ve diğer zemin malzemelerinin davranışını anlamak için popüler bir testtir.

Yeni Koni Penetrometre kalibrasyon kiti, toprakların ve diğer zemin malzemelerinin kolay kalibrasyonu için idealdir

Yeni EDEM Koni Penetrometre Kalibrasyon Kiti, test için bir giriş panelinin yanı sıra EDEMpy son işleme araçlarını içerir. Diğer testlerde olduğu gibi, bir rapor sağlanır ve test, çok sayıda iş ayarlayarak kalibrasyon sürecini basitleştirmek için EDEMCal veya Altair HyperStudy gibi araçlarla kullanılabilir.

Ayrıca, mevcut tüm Kalibrasyon Kitleri, EDEMpy ve API’lerin en son sürümlerini kullanacak şekilde güncellendi.

Altair EDEM 2022 versiyonunu Altair ONE Marketplace adresinden indirebilirsiniz. Sorularınız için iletişim formunu kullanabilirsiniz.