Altair Inspire Print3D 2022 Yeni Özellikler

Seçici lazer eritme (SLM) ve yapıştırıcı ile katmanlı imalat simülasyon yazılımı
Altair Inspire Print3D 2022 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler.

Yapıştırıcı ile Katmanlı İmalat (Binder-Sinter) Baskı Prosesi

Altair Inspire Print3D 2022 versiyonu ile birlikte mevcut Seçici Lazer Ergitme (SLM Selective Laser Melting) yöntemine ek olarak, yapıştırıcı ile katmanlı imalat (Binder Sinter) proses analizi eklenmiştir. Yeni proses simülasyonu için baskı parçası, sinterleme fırını, konumlandırma işlemleri tanımlanabilmekte ve parçadaki büzülme + telafi analizlerine (shrinkage + compensation) imkan sağlamaktadır.

Yapıştırıcı ile Katmanlı İmalat ( Binder-Sinter) – Inspire Print3D 2022

Yapıştırıcı ile Katmanlı İmalat – Hızlı model hazırlama

Sadece basılacak parçanın seçilmesi, konumlandırma işlemleri ve sinterleme fırınına ait eğri bilgilerinin tanımlanması yeterlidir. Inspire Print3D, büzülme telafisine dayalı olarak “green part” (telafi edilmiş şekil) öngörüsü yapmaktadır.

Yapıştırıcı ile Katmanlı İmalat – Hızlı model hazırlama

Sarkma öngörüsü

Sarkma Önizleme aracı, sinterleme işleminden sonra parçanın beklenen deformasyonunun ne olacağını gösterir. Önizleme saniyeler içinde görünür ve seramik ayarlayıcıları tanımlamak veya parça oryantasyonunu iyileştirmek için kullanılabilir.

Sarkma önizleme

Deformasyon Sonucu

Sinterleme işlemi sırasında parçanın maksimum deformasyonunun ölçülmesi; ayarlayıcılar, oryantasyon ve proses koşulları ile ilgili kararlar verilmesine imkan sağlamaktadır.

Defarmasyon sonucu

Sinter sapması

Sinterleme analizi yaparak, sinterlemeden sonra elde ettiğinizle, orijinal CAD şeklinden sapmayı karşılaştırın.

Sinter sapması

Telafi edilmiş şekli dışarı aktarma

Telafi edilmiş şekil (green part) yazdırılacak ve sinterlenecek şekilde dışa aktarabilirsiniz.

Telafi edilmiş şeklin dışarı aktarılması

Seçici Lazer Ergitme – SLM

SLM yazıcılar için doğal gerinim teknolojisi

Inspire Print3D 2022 versiyonunda Inherent Strain yaklaşımına dayalı yeni bir 3D baskı çözücü eklenmiştir.
Doğal gerinim teknolojisi, belirli bir model için deformasyonu ve artık gerilmeleri hesaplar. Bu yaklaşımın avantajı, malzemenin termomekanik özelliklerine ihtiyaç duymadan belirli bir yazıcı ve baskı ayarı için katılaşma büzülmesini belirlemek için bir kalibrasyon işlemi kullanmasıdır. Bu çözücü yalnızca kalibrasyondan sonra mekanik bir çözüm hesaplar, bu nedenle nihai deformasyonu hesaplamak için tam termomekanik çözümden çok daha hızlıdır.

Inherent Strain teknoloji

Kalibrasyon

Doğal gerinim çözücü, girdi olarak kalibre edilmiş bir doğal gerinime ihtiyaç duyar. Inspire Print3D 2022 baskı simülasyonunu çalıştırmadan önce malzemeyi kolayca kalibre etmenize olanak tanıyan bir kalibrasyon aracı içermektedir. Ayrıca, farklı katman kalınlıkları veya diğer yazdırma koşulları için farklı kalibre edilmiş doğal gerinimleri saklayabilir ve simülasyonları çalıştırırken bunları kolayca uygulayabilirsiniz.

Kalibrasyon aracı

Doğal gerinimin hesaplanması

Doğal gerinim çözümünü kullanmak için Run Print Analysis penceresine yeni bir analiz türü eklenmiştir. Doğal gerinim analizi, doğal gerinimi manuel olarak veya kalibrasyonlar listesinden belirleyerek simülasyonu çalıştırır. Doğal gerinim çözücü, 3D baskı sırasında ve desteklerin çıkarılmasından sonra oluşan parça deformasyonunu ve gerilimleri hesaplar.

Doğal gerinim çözücü penceresi

Koyu Tema Desteği

Inspire yazılımları koyu tema (dark) desteği eklenmiştir. Temanızı Preferences bölümünde Workspace > Theme altından değiştirebilirsiniz.

Gelişmiş Screen Capture

File menüsünde bulunan Gelişmiş Ekran Yakalama özelliğinin ayarlarına birkaç yeni özellik eklenmiştir. Bunlar, bir görüntüyü panoya kopyalama yeteneğinin yanı sıra bir dosya kaydetme iletişim kutusu gösterme veya dosyaları varsayılan bir konuma kaydetme seçeneklerini içerir. Bu seçeneklere Preferences‘den de erişilebilir.

CAD desteği

Inspire platformunun desteklediği CAD dosya formatları ve versiyonları ;

Çizim için klavye kısayolları

Çizim (sketch) düzenleme modunun dışındayken artık S tuşuna basabilir ve yeni bir çizim oluşturmak için bir yüzey seçebilirsiniz. Çizim modundayken, aşağıdaki kısayol tuşlarıyla en sık kullanılan çizim araçlarına hızlı bir şekilde erişebilirsiniz:

Herhangi bir çizim aracından çıkmak için ESC tuşuna basabilirsiniz.

Altair Inspire 2022 versiyonunu Altair ONE Marketplace adresinden indirebilirsiniz. Sorularınız için iletişim formunu kullanabilirsiniz.