ALTAIR, Concept Engineering firmasını satın aldı

Altair, karmaşık elektrik ve elektronik sistemlerin geliştirilmesini, üretimini ve servisini hızlandıran elektronik sistem görselleştirme yazılımının lider sağlayıcısı Concept Engineering‘i satın aldı.

Concept Engineering, otomatik şema oluşturma araçları, anında görsel işleme sağlayan elektronik devre ve kablo demeti görselleştirme platformları ve elektronik tasarım hata ayıklama çözümleri sunar.

Concept Engineering’in elektronik sistem görselleştirme ve yarı iletken tasarım hata ayıklama teknolojisi bağımsız bir çözüm olarak mevcuttur ve ayrıca 40’tan fazla OEM tasarım otomasyonu (EDA) ve CAD aracına sıkı bir şekilde entegre edilmiştir ve son kullanıcılara akıllı hata ayıklama işlevselliği sağlar.

Yarı iletken tasarımı – Concept Engineering, yenilikçi elektronik tasarım hata ayıklama çözümleri sağlayarak yarı iletken tasarım kalitesini ve pazara sunma süresini artırır. Bu çözümler, hem analog hem de dijital disiplinler için elektronik sistemleri, kayıt aktarım seviyesini (RTL), gate ve transistör tasarım soyutlamalarını kapsar.

EDA ve CAD aracı geliştirme – Concept Engineering’in otomatik şematik oluşturma ve görselleştirme yazılım bileşenleri ailesi, yazılım geliştiricilerin akıllı ve yüksek performanslı hata ayıklama kokpitleri oluşturmalarına, yazılım aracı geliştirme döngülerini kısaltmalarına, yazılım geliştirme ve bakım maliyetlerini düşürmelerine ve EDA araçlarının ürün kalitesini artırmalarına yardımcı olur.

Karmaşık elektrik sistemlerine sahip endüstriler – Concept Engineering, geliştirme ve üretim sonrası ürün bakımı için son derece özel hata ayıklama ve görselleştirme mekanizmaları gerektiren endüstriler için hızlı ve güvenilir geliştirme, üretim ve servis için elektrik devrelerinin, kablo demetlerinin ve bileşenlerin gelişmiş görselleştirmesini sağlar. Bu endüstriler arasında otomotiv, havacılık, endüstriyel ve robotik, tıp, ulaşım ve lojistik ile inşaat ve tarım yer alıyor.

Concept Engineering Başkanı ve CEO’su Gerhard Angst, “30 yılı aşkın deneyimimizle, elektronik tasarım mühendislerinin elektronik tasarımları kolayca anlamasına, hata ayıklamasına, optimize etmesine ve belgelemesine yardımcı olan araçlar ve teknolojiler geliştirmekten gurur duyuyoruz” dedi. “Altair eko sisteminin bir parçası olmak, elektronik sistemleri çevreleyen karmaşıklıkların her zamankinden daha fazla olduğu bir zamanda araçlarımıza erişimi genişletecek. Ayrıca OEM müşterilerimizle derin ve uzun süredir devam eden ortaklıklarımızı sürdürmeyi de sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Concept Engineering’in yazılımı, Altair’in Elektronik Sistem Tasarım paketine entegre edilecek ve müşterilere Altair’in tüm yazılım çözümleri portföyüne kolay erişim sağlayan Altair UNIT lisans sistemi aracılığıyla sunulacak.

Tasarım hata ayıklama araçları

StarVision PRO
SoC, Transistör, RTL ve Sistem Düzeyinde Tasarımlar için Çok Modlu Hata Ayıklama

Modern yarı iletken hata ayıklama, tüm geliştirme sürecinin dörtte birinden fazlasını temsil eder ve en yoğun mühendislik çabasını gerektirir. Çip Üzerinde Sistem (SoC) cihazları, analog bileşenler, üçüncü taraf IP ve çok çekirdekli işlemciler içeren daha büyük ve daha çeşitli hale geldikçe, hata ayıklama araçlarının bu yeni gereksinimlere uyum sağlaması gerekir.

StarVision PRO, gelişmiş elektronik SoC’ler için hata ayıklama çözümlerinde en son teknolojiyi temsil eder

RTLvision PRO
Sistem Verilog ve VHDL SoC’ler ve IP için RTL görüntüleyici ve hata ayıklayıcı

Çeşitli kaynaklardan elde edilen sayısız karmaşık RTL bileşenleri ve Fikri Mülkiyet (IP) blokları ile büyük ölçekli Çip Üzerinde Sistem (SoC) platform işlevselliğinin anlaşılması, saatlerce mühendislik süresi tüketebilir. Yine de, bir ekibin böyle bir cihazın doğru çalışmasını sağlaması için ayrıntılı bir işlevsel anlayışa ulaşmak çok önemlidir. Başka bir mühendisin RTL kodunu anlamak kolay değildir ve doğru araç tüm farkı yaratabilir.

RTLvision PRO, üçüncü taraf IP ve yeniden kullanılan bloklar dahil olmak üzere büyük RTL tasarımlarının görselleştirilmesini basitleştirir.

GateVision PRO
Yüksek Performanslı Netlist Hata Ayıklama ve Görüntüleme

GateVision PRO, Concept Engineering’in üçüncü nesil grafik, geçit düzeyinde netlist analizörleri ve görüntüleyicileridir. En büyük tasarımları ve SoC’leri işlemek için modern 64 bit platformlarda çalışacak şekilde tamamen yeniden yazılan GateVision PRO, bir dizi güçlü hata ayıklama ve anlama yeteneği sağlar. Bunlara sezgisel tasarım navigasyonu, ağ listesi görüntüleme, dalga formu görüntüleme, mantık konisi çıkarma, ağ listesi hata ayıklaması için etkileşimli mantık koni görüntüleme ve tasarım belgeleri dahildir.

SpiceVision PRO
Yüksek Kapasiteli Transistör Düzeyinde Hata Ayıklayıcı ve Görüntüleyici

SpiceVision PRO, SPICE ağ listelerini ve modellerini alır ve transistör düzeyinde devre tasarımını, hata ayıklamayı ve optimizasyonu hızlandırmak için temiz, okunması kolay transistör düzeyinde şemalar, devre parçaları ve tasarım belgeleri oluşturur.

Görüntüleme Motorları

Nlview Widget
Otomatik Şematik Oluşturma

Concept Engineering’in Nlview motoru, GATE, RTL ve blok seviyesi dahil olmak üzere farklı elektronik devre seviyeleri için şematik diyagramların otomatik olarak oluşturulmasını sağlar.

T-engine
Otomatik Transistör Seviyesi Şematik Üretimi

Nlview temel motorları Gate, kayıt-aktarma ve blok düzeyinde otomatik olarak şemalar oluşturur. T-engine seçeneği ile Concept Engineering, transistör seviyesi (veya cihaz seviyesi) için araçlar geliştiren EDA araç geliştiricilerine gelişmiş görselleştirme teknolojisi sağlar.

S-engine
EDA Araçları için Sistem Düzeyinde Görselleştirme ve Düzenleme Motoru

Nlview temel motorları, geçit, kayıt-aktarma, blok ve sistem düzeyinde otomatik olarak şemalar oluşturur. S-engine ile Concept Engineering, kökten yeni bir görselleştirme konsepti ve akıllı düzenleme teknolojisi sunuyor.

E-engine
Otomotiv ve Havacılık Araçları için Otomatik Şematik Üretim Motoru

E-engine, E/E mimarisi şematik diyagramlarının ve kablo demeti şemalarının otomatik olarak oluşturulmasına izin veren bir Nlview seçeneğidir. E-engine yazılım kitaplığı, güçlü bir API arabirimiyle birlikte gelir ve yazılım geliştiricilerin otomotiv ve havacılık geliştirme ve hizmet araçlarını (Windows veya Linux) veya bulut tabanlı uygulamaları kolayca oluşturmasına olanak tanır.

Elektronik sistemler için görüntüleme platformu

EEvision
Otomotiv ve Havacılık Geliştirme, Üretim ve Hizmeti Hızlandırmak için Görselleştirme Platformu.

Modern otomotiv, havacılık ve endüstriyel elektronik sistem karmaşıklığı patladı ve geliştirme ekipleri ve hizmet operasyonları için büyük bir sorun yarattı. Mühendisler ve teknisyenler, anlaşılmaz statik belgeler veya CAD ekranları kullanarak tanıdık olmayan sistemler hakkında kritik bilgileri bulmaya çalışırken saatler harcarlar. Bunun ürün kalitesi, bakım ve programlar üzerinde önemli bir etkisi vardır.

Yarı iletken görselleştirme ve hata ayıklama çözümlerinde 31 yıllık bir öncü olan Concept Engineering, otomotiv, havacılık ve endüstriyel geliştirme, üretim ve hizmeti hızlandırmak için EEvision teknoloji platformunu geliştirdi.