Makine Öğrenimi Modellerini Nasıl Paylaşabilirsiniz ?

Otomasyon için Makine Öğrenimi modellerinin yeniden kullanılmasında, büyük ölçüde ortak bir çerçevenin olmaması nedeniyle genellikle zorluklarla karşılaşılır. Çoğu durumda, makine öğrenimi modelleri belirli kullanım durumları için geliştirilir. Ekip arkadaşlarınız gibi başkaları da aynı kullanım durumları için modellerle ilgilenebilir veya oluşturan kişi bunları farklı uygulamalarda kullanmak isteyebilir. Bu nedenle, yinelenen çabaları azaltmak için makine öğrenimi modelleri bazı akıllı paketleme yöntemleriyle dağıtılabilir. Bu yazı, Altair HyperStudy‘nin makine öğrenimi modellerini kolayca paylaşılabilen ve çeşitli uygulamalara entegre edilebilen taşınabilir paketleme yeteneklerini gösterecektir

Makine öğrenimi modelleri akla gelebilecek hemen her alanda giderek daha fazla ilgi görüyor ve doğruluklarının yanı sıra daha fazla öne çıkan şey taşınabilirlikleri. Bir modeli başkaları için erişilebilir kılmak ve oluşturulduğu orijinal platformdan başka platformlarda da kullanılabilir hale getirmek değerli olabilir.

Makine öğrenimi modellerini taşınabilir hale getirmenin çok sayıda yolu vardır ve muhtemelen en yaygın örneklerden biri, daha sonra başka bir yerde kullanılmak üzere python’da modellerin seçilmesidir. Bir model kaydedildikten sonra, ister basit takas (trade-off) çalışmaları ister otomasyon projeleri veya ortak simülasyon amaçları için olsun, ondan yararlanmak isteyen herkesle paylaşılabilir.

Altair HyperStudy, makine öğrenimi modellerini paketlemek için üç seçenek sunar:

1-) HyperStudy Pyfit

Altair HyperStudy tarafından tescilli bir formattır (*. pyfit). Pyfit dosyaları, Altair Activate ve Altair Compose gibi Altair yazılımlarında bir değerlendirme motoru olarak kullanılabilir.

2-) Excel Tablosu

Makine öğrenimi modelleri, hızlı takas çalışmaları için başkalarıyla kolayca paylaşılabilen bir elektronik tabloya gömülüdür.

3-) Functional Mock-up Unit (FMU)

FMU Birimi, HyperStudy FMU Arayüzünü destekler ve modelleri (*.fmu) formatında kaydedebilir. Bu format, hem Altair hem de üçüncü parti platformlar tarafından desteklendiği için daha fazla kullanım özgürlüğü getirir.

Altair HyperStudy yazılımını denemek isterseniz Altair ONE Marketplace‘den indirebilirsiniz.

Altair uzmanlarınca hazırlanan Ücretsiz e-kitaplar;

Deney Tasarımlarının (DOE) Temelleri (227 sayfa)
Meta Modellemenin Temelleri (62 sayfa)