SAS kodlama dili, derleyici ve yorumlayıcı engelini nasıl aşabilirsiniz ?

SAS kodlama dili 1970’li yılların başında Kuzey Carolina Eyalet Üniversitesi’nde geliştirilmiştir. Son 40 yılda birçok büyük kuruluş, genellikle ana bilgisayarlarda kritik yönetsel işlevlerini yürüten veri işleme, istatistiksel analiz ve veri analizi programları geliştirmek için SAS dilini kullanmıştır. Birçok kuruluş ve bireysel programcı SAS dilini onlarca yıldır kullanmaktadır ve bu dilde rahat ve son derece yetkin durumdadır.

Çoğu dil için derleyiciler ve yorumlayıcılar yaygın olarak bulunurken, SAS dili derleyicilerinin uzun yıllar boyunca yalnızca tek bir kaynağı vardı: SAS Enstitüsü. Zaman ilerledikçe birçok müşteri SAS Institute’un pazardaki ayrıcalıklı konumundan giderek daha fazla faydalandığını düşündü. Sonuç olarak, bazı şirketler SAS diline olan bağımlılıklarını ortadan kaldırmak için aktif olarak çalıştılar ve çoğunlukla Python’a geçtiler.

SAS dili endüstri, üniversite öğrencileri ve diğerleri tarafından giderek daha eski, arkaik ve “havalı” olmayan bir dil olarak görülmeye başlandı. Bu talihsiz bir durumdur çünkü birçok işlev için bu dil hala olağanüstüdür ve endüstri genelinde veri işleme için kullanımı hala yaygındır.

Geçtiğimiz Aralık ayında Altair, yirmi yıl önce kurulan ve veri analizi yazılımı konusunda uzmanlaşmış İngiltere merkezli bir teknoloji şirketi olan World Programming’i satın aldı. World Programming’in amiral gemisi ürünü, programcıların Python, R, SQL ve en önemlisi SAS dili dahil olmak üzere çok dilli kodlama ortamlarında yazılım çözümleri geliştirmelerine ve yürütmelerine olanak tanır. Yıllar içinde, World Programming’in SAS dili derleme teknolojisi, 500’den fazla müşterinin kullanması ve gelişimini zorlaması nedeniyle performans ve bütünlük açısından son derece rekabetçi hale gelmiştir.

World Programming teknolojisi, Altair’in açık mimari felsefesine olan bağlılığını, insanların yeniliklerden yararlanmasının, ürünleri geliştirmesinin ve işlerinden en iyi şekilde yararlanmasının en iyi yolu olarak örneklemektedir. Müşteriler gelişen kurumsal gereksinimleri karşılayabilir, modern bilgi işlem ve açık kaynak kavramlarını benimseyebilir ve aynı zamanda SAS diline yaptıkları onlarca yıllık yatırımdan yararlanabilir. Daha da önemlisi, ana bilgisayarlarda ve eski sunucularda çalışan SAS dili programları, tüm kod tabanını yeniden yazmadan yeni sunuculara ve buluta geçebilir. Yazılım programlarını yeni kodlama dillerine göre yeniden yazmak, büyük, maliyetli ve önemli bir lojistik taahhüt gerektiren zaman ve uzmanlık yoğun bir işlemdir.

Altair, bu satınalma süreciyle iki çözümü müşterilerine tüm dünyada sunmaktadır:

Altair Analytics Workbench™

Altair Analytics Workbench™, SAS dilinde yazılmış modeller ve programlar geliştirmek için ideal olan sofistike bir kodlama ortamıdır. Geliştiriciler, SAS dili programlarına Python, R veya SQL kodu ekleyebilir ve SAS dili programlarını çalıştırmak için üçüncü taraf bir yazılım gerektirmez.

ÜCRETSİZ İndirin ve Deneyin

Altair SLC™

Altair SLC™, SAS dili sözdiziminde yazılmış programları çeviri yapmadan ve üçüncü taraf ürünleri lisanslamaya gerek kalmadan çalıştırır.

World Programming SAS yazılımı kullanıcılarından bazıları