Altair Simülasyon 2022.3 Yayınlandı

Altair Simülasyon 2022.3, bulut işbirliği ve hesaplama, verimli uçtan uca simülasyon iş akışları ve yapay zeka destekli simülasyon ile üstün tasarım oluşturmaya odaklanıyor. Güncel versiyon, Altair’in kapsamlı simülasyon araç setini genişleten, güçlendiren ve daha da uzmanlaştıran daha fazla yeni özellik ve yetenek içeriyor.

Verimli Uçtan Uca Simülasyon İş Akışları

HyperMesh, Altair Inspire, Altair SimLab ve daha fazlası için güncellenmiş CAE modelleme ve sonuç inceleme çözümleriyle daha hızlı ürün geliştirme mümkündür. 2022.3’te yeni olan Inspire Fluids‘i kullanarak termal ve hidrolik tasarım hedeflerini karşılamak için parçaların veya montajların şeklini oluşturun, düzenleyin ve değiştirin. Altair Inspire artık Linux kullanıcı arayüzünü destekliyor ve yeni bir dizi geometri oluşturma araç seti sunuyor. Ayrıca, elektronik sistem tasarımındaki iyileştirmeler, karmaşık elektronik sistemlerin batarya modülü modellemesini ve termal analizini daha hızlı ve daha düşük maliyetlerle gerçekleştirme olanağı sağlıyor.

Basitleştirilmiş Çoklu Fizik Erişimi

Inspire Fluids, tasarım aşamasında iç akışları simüle ederek, kapsamlı CFD analiz uzmanlığına ihtiyaç duymadan tasarımcılar ve mühendisler için erişilebilir hale getirir. Hem GPU hem de CPU ile çalışan çözücüyü kullananlar, daha hızlı ve daha bilinçli ürün tasarım döngüleri için akışkan ve termal davranışları daha erken gözlemleyebilirler.

Simülasyon 2022.3’teki mekanik sistem simülasyonu ayrıca daha kolay model kurulumları, birden çok model girişinin ve zamanlamasının koordinasyonu ve birden çok analiz çalışmasını hızlı bir şekilde organize etmek ve karşılaştırmak için yöntemler sunar.

Daha hızlı görselleştirme, Altair® EDEM™ ve Altair® AcuSolve® ile Altair® MotionSolve® ortak simülasyon çalışmaları için canlı animasyonlar ve araç modelleme için özel iş akışları da 2022.3 MotionView güncellemeleri ile sunulmaktadır.

Elektronik Sistem Tasarımını Dönüştürmek

Büyük modeller için geliştirilmiş iş akışları sayesinde elektronik sistemlerin tasarımı ve simülasyonu da daha kolay hale geliyor ve ölçeklenebilirlik artıyor. Altair CFD (AcuSolve) ile batarya sistemlerini bütünsel bir termal ve akış açısından tasarlayın ve geliştirin. Akış topolojisi optimizasyonu için otomatik düzleştirmenin yanı sıra batarya modülü modellemesindeki geliştirmeler ve Altair Compose® ile entegre Altair® PSIM™ kütüphaneleri, daha fazla güç elektroniği ve motor sürücü tasarım simülasyonlarını kolaylaştırıyor.

Altair SimLab, elektronik devrelerdeki parazit etkileri analiz etmek ve modellemek için yeni bir araç, artan Altair® Flux® entegrasyonu ve Altair® ElectroFlo™ ile karmaşık elektronik sistemleri analiz etmek için yeni özellikler ile uçtan uca simülasyon iş akışlarını destekler.

Kolaylaştırılmış CAE Modelleme ve Sonuç İnceleme Çözümleri

CAE modelleme ve sonuç inceleme çözümleri, ürün geliştirmeyi kolaylaştırmak için HyperMesh, MotionSolve ve SimLab içinde gelişmiş uçtan uca iş akışları sağlar. HyperMesh araç setine eklenen Skeleton, optimum performans için daha hızlı konsept keşfi ve ayrıntılı bileşen tasarımını kolaylaştırır. Sonuçları çizdirmek için ek geliştirmeler ve görselleştirme geliştirmeleri kullanıcı verimliliğini artırır.

Yapay Zeka Destekli Simülasyon ile Üstün Tasarımların Kilidini Açmak

Gelişmiş Deney Tasarımı (DOE) sonuçları için uzman karar verme sürecini yakalayın. Altair® DesignAI™ geliştirmesi, parça veya eleman özelliklerinin bir tasarım araştırması ve optimizasyonu içinde değişmesine olanak tanıyan yeni bir esneklik sağlar. Genişletilmiş entegrasyon, kullanıcıların herhangi bir türdeki değişkenler arasında genel bağlantılar oluşturmasına ve harici dosya türlerinden yanıtlar oluşturmasına olanak tanır. Diğer geliştirmeler, modeli herhangi bir keşif çalışmasından tasarım değişkenleri ile otomatik olarak güncelleyerek verimliliği artırır.

Modelleme Artık Daha Kolay

Altair Activate® içindeki Altair® romAI™ gibi uygulamalar, sadece 3D modelleme ile sınırlı olmayan modelleme yetenekleri sunar – kullanıcıların indirgenmiş modelleri (ROM Reduced-Order-Model) oluşturmasına yardımcı olan artırılmış AI özellikleri de dahil olmak üzere 1D ve 2D modelleme de mümkündür.

HyperMesh CFD iş akışları için ideal olan hızlı önizleme ve doğrulamalar için CAD geometrisinin hafif temsillerini oluşturmak üzere büyük CAD montajlarını dakikalar içinde içe aktarabilirsiniz.

Tasarım Verimliliğini Artırın

Altair® HyperStudy®‘deki geliştirmeler, eklenen DOE örnekleme yöntemleri ile tahmine dayalı modelleme verimliliğini artırır. Gelişmiş veri noktaları için değişiklikler yapmak üzere tasarım değişkeni kısıtlamalarının bireysel ve birleşik katkılarını anlayın. HyperMesh shapeAI, yeni modellerde tanımlanan parçaları otomatik olarak sınıflandırmak ve tahmin etmek için Classify aracıyla makine öğrenimi entegrasyonunu genişletir.

Yapay Zeka Destekli Tasarım ve Optimizasyon

DOE sonuçlarını iyileştirmek için HyperMesh Design Explorer‘da uzman karar verme sürecini yakalayarak ürün optimizasyonunu ilerletin ve tasarım döngülerini kısaltın. Özellik varyasyonları için yapay zeka geliştirmeleri ve değişkenler arasında genişletilmiş bağlantı oluşturma ile kullanıcılar, herhangi bir keşif çalışmasından tasarım değişkenleri ile modelleri otomatik olarak güncelleyebilir ve tasarım kararlarına daha hızlı ulaşabilir.

Bulutta İşbirliğini ve Hesaplama Dönüşümünü Gerçekleştirin

Altair One‘ın bulut tabanlı inovasyon platformu, veri silolarını, BT kısıtlamalarını ve erişim engellerini ortadan kaldırarak inovasyonu hızlandırır. Altair® HyperWorks® platformunu ve Altair One’ı birbirine bağlayan yeni sorunsuz dijital iş akışı, kullanıcıların modelleri önizlemesine veya değiştirmesine, verileri izlemesine ve takip etmesine, çevrimiçi kütüphanelere erişmesine, simülasyonları tercih ettikleri bulut sağlayıcısında yürütmesine ve diğer Altair One kullanıcılarıyla işbirliği yapmasına olanak tanır – hepsi herhangi bir yerden erişilebilen tek bir oturum açma ekosistemi içinde.

Sorunsuz dijital iş parçacığı ortamı

Simulation 2022.3, simülasyon, veri analitiği ve Altair One’ı entegre etmeye devam ederek kesintisiz bir dijital iş ortamı sağlar. Yeni Altair® HyperMesh® çoklu model özellikleri, mühendislerin tek bir oturumda birden fazla dijital olarak bağlı model sistemini ve alt sistem varyantını yönetmesini sağlayarak verimliliği artırır ve bellek ihtiyacını azaltır.

Bulut Sistemlerinde Çözüm Gerçekleştirme

Self servis erişim, kullanıcıların gerekli tüm simülasyon yazılımlarıyla donatılmış özel yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) cihazları oluşturmalarını sağlar. Kullanıcılar bu özel cihazları istedikleri bulut sağlayıcısında oluşturabilir ve simülasyon çözücülerini ve CFD veya dökme ve tanecikli malzeme simülasyonları için GPU düğümlerinde çalıştırılabilen uygulamaları çalıştırmak için en iyi bilgi işlem donanımını kullanabilirler. Altair ONE’daki tüm HPC cihazları, bilgi işlem kaynaklarının optimum kullanımını ve daha hızlı geri dönüş süresini sağlayan, sektörde kendini kanıtlamış iş yükü zamanlayıcıları ile birlikte gelir.

Veri ve Bilgi İşlem için Simülasyondan Yararlanma

Geliştirilmiş iş akışları, HyperWorks, yapay zeka (AI) ve makine öğrenimini (ML) Altair One Cloud platformundaki HPC ile birleştiriyor. Bu birleşik yaklaşım, tasarım yinelemelerini azaltır, optimizasyon süreçlerini hızlandırır, veri silolarını ortadan kaldırır ve işbirliğine dayalı uçtan uca bir ortamda veri ve bilgi işlem kaynaklarına sorunsuz erişim sağlar.

Altair lisansına sahipseniz, aşağıdaki bağlantıdan 2022.3 versiyonu kurulum dosyalarını indirebilirsiniz.

Soru ve talepleriniz için iletişim formunu kullanabilirsiniz.