Altair EDEM 2022.3 Yeni Özellikler

Dökme ve tanecikli malzeme simülasyonu yazılımı Altair EDEM 2022.3 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler ve geliştirmeler.

CUDA GPU Çözücü

Tasarım mühendisleri için geliştirme süresi ve pazara sunma süresi, üretim endüstrisi için kritik faktörlerdir ve granüler malzeme simülasyonu söz konusu olduğunda Altair EDEM, en son GPU teknolojisini kullanan tüm parçacık şekilleri için ışık hızında çoklu GPU çözücüsüyle en üst düzeyde performans sunarak öncülük etmeye devam ediyor.

Geliştirici ekibi EDEM’de halihazırda mevcut olan tüm özelliklerin yeni çözücü ile çalışmasını ve yüksek performans artışından yararlanmasını sağlamak için uzun zamandır çalışıyordu. Altair EDEM 2022.3 ile CPU ve GPU çözücülerinin hizalanması tamamlandı ve tüm yetenekler şimdi çoklu-GPU CUDA çözücüleri için etkin hale getirilmiştir.

Hacim Paketleme

Son özellik çoklu GPU için etkinleştirildi. Tarım ve arazi aracı uygulamaları için büyük partikül yatakları oluştururken performansı önemli ölçüde artırır.

Altair EDEM’in Hacim Paketlemesi (volume packing), GPU teknolojisinin tüm gücüyle standart factory’den çok daha yüksek partikül paketleme yoğunluğu sağlamak için tasarlanmıştır ve ayrıca tüm partikül türlerini (çoklu küre, sfero silindir ve polihedral) kapsayacak şekilde genişletilmiştir.

Yeni Sprey Kaplama Analizi

EDEM’e yeni bir sprey kaplama analizi (veya ‘partikül içi tablet kaplama’) aracı eklenmiştir. Çözücüde zaten mevcut olan partikül kaplama özelliklerine ek olarak; bu yeni işlem sonrası (post-processing) teknik, çok yüzlü şekiller için kaplama homojenliğini tahmin etmek için bir partikül yüzeyi (tablet) üzerindeki kaplama kalınlığı dağılımını hesaplar.

Kullanıcılar, simülasyonu yeniden çalıştırmaya gerek kalmadan birden fazla senaryoyu çalıştırmak için farklı püskürtme tabancası nozulları konfigürasyonu tanımlayabilir ve bu da, her senaryoda partiküllerin ne kadar etkili bir şekilde kaplandığını görmek için farklı konumlarda ve nozul ayarlarında birden fazla sprey içeren tablet kaplama sistemleri için kapsamlı what-if analizi gerçekleştirebilirler.

Çözüm Devam Ederken Verileri Dışa Aktarma

GPU tabanlı çözücülerin kullanılmaya başlanmasıyla birlikte, parçacık sayısının katlanarak artmasıyla simülasyon boyutunda önemli bir artış olmuştur. Bu durum, işlem sonrası (post-processing) simülasyon dosya boyutlarında da eşdeğer bir artışa neden olmuştur. Disk depolama kullanımındaki artış, DoE projeleri yürüten veya bulut kullanan müşteriler için özellikle acı verici olmuştur.

Bu versiyonla standart zaman adımı dosyalarını yazmaktan kaçınmak için simülasyon sırasında belirli verileri dışa aktarma özelliğini sunulmaktadır. Bu sayede kullanıcılar disk depolama alanı ihtiyacını önemli ölçüde azaltabilir.

Artık standart veri yazma dosyalarına ihtiyaç duymadan yüksek frekanslı veri dışa aktarma sorguları tanımlayabilir, disk alanının tükenmesi veya ağa bağlı depolama gecikmesi nedeniyle performansın düşmesi endişelerini ortadan kaldırabiliriz.

Genel olarak bu, bulut kullanıcıları için önemli bir ilerlemedir ve disk depolama gereksinimlerinin azalması nedeniyle ek yükü azaltır.

Örneğin, 100 adımın kaydedildiği 5 milyon parçacıklı bir simülasyon, standart kaydetme özelliğimizle 405 GB olan disk alanı gereksinimini bu yeni özellik kullanılarak 8 GB‘a düşürebilir ve bu da %98’lik bir azalmayı temsil eder.

Açık Sistemler için Kırılma Sonrası İşlem Analizi

EDEM‘in dünya lideri kırılma modeli (Tavares UFRJ Kırılma Modeli) 2022.0‘da ilk kez piyasaya sürüldüğünden beri çok başarılı olmuştur. Orijinal versiyonun bilinen bir sınırlaması, simülasyon sırasında hiçbir parçacığın etki alanını terk etmediği SAG değirmeni gibi kapalı sistemlerle kullanılmasıydı. EDEM 2022.3’te, model açık sistemlerle de çalışacak şekilde genişletildi ve parçacıkları etki alanında kalmaya zorlamak için yapay yollara (ve sonuç olarak ekstra ek yüke) ihtiyaç duymadan konik kırıcılar veya transfer olukları gibi diğer ekipman türleriyle kullanılmasına izin verildi.

Bu, işlem sonrası kırılma analizi aracının artık partikülleri tutmaya gerek kalmadan sistem boyunca geçici akışa sahip yapılar için doğru partikül boyutu dağılımları ürettiği ve modelin daha geniş bir ekipman yelpazesiyle kullanılmasına olanak tanıdığı anlamına gelir.

Diğer Yenilikler

Yeni versiyonda ayrıca dışa aktarılan videolar için Full HD çözünürlük, özel özellikler kullanılırken geliştirilmiş performans, geometri sonuçları olarak üçgen alanların eklenmesi ve çok daha fazlası gibi başka eklemeler ve geliştirmeler de yer alıyor.

Bu versiyondaki yeni özelliklere paralel olarak, daha eksiksiz bir çözüm sunmak için EDEM’in diğer Altair simülasyon yazılımlarıyla entegrasyonu üzerinde çalışmaya devam edildi.

Bunun iyi bir örneği, Altair HyperView ve Altair Inspire Studio’da EDEM sonuçlarının geliştirilmiş desteğidir. Hyperview artık EDEM parçacık parametrelerinin konturlar veya vektör çizimleri için kullanılmasına ve EDEM dosyaları da dahil olmak üzere çoklu fizik simülasyonlarını analiz etmek için dosyaların üst üste bindirilmesine izin veriyor.

Lisans sahipleri Altair EDEM 2022.3 versiyonunu CONNECT adresinden indirebilirler. Yazılımı denemek isterseniz Altair ONE Marketplace‘den indirebilirsiniz. Sorularınızı lütfen iletişim formunu kullanarak iletiniz.

Ücretsiz öğrenci versiyonu için –> https://altairuniversity.com/free-altair-student-edition/