Altair HyperWorks Makrolarının Uyumluluk Kontrolü

Altair HyperWorks özel özellikleri (örn. makrolar, süreç otomasyonu, genel özelleştirme) genellikle belirli bir versiyon için o versiyonda bulunan araçlar ve API’ler kullanılarak geliştirilir. Bir makronun daha önceki veya daha yeni bir versiyonla uyumluluğunu kontrol etmek istiyorsanız, makroyu/komut dosyasını o versiyonda çalıştırmanız yeterlidir. Ancak, düzinelerce dosyayı ve binlerce satır kod içeren özel bir paketin tamamını manuel olarak kontrol ve test etmek pratik değildir.

Kod Ayrıştırıcı – Script Parser

Altair HyperWorks 2022.2 ile kurulum klasöründe, Script Parser adı verilen kullanışlı bir araç bulunmaktadır. Tcl dilinde yazılmıştır ve bağımsız bir Tcl komut dosyası olarak veya HyperWorks içinde Tcl konsolunda …/hwdesktop/utility/scriptparser/main.tcl dosyasını kaynak göstererek ya da File > Load > Script açılır menüsü aracılığıyla bir komut dosyası olarak başlatılabilir. Kodunuzu hangi HyperWorks sürümüne göre kontrol edeceğinizi de seçebilirsiniz.

Script Parser, HyperWorks Tcl komut dosyalarınızı taramanıza ve kodda bulunan API komutlarını tanımlamanıza olanak tanır. Çıktıyı Script Parser GUI’sinde etkileşimli olarak inceleyebilir veya bir CSV raporu dışa aktarabilirsiniz. Sağlanan bilgiler, belirli bir komutun hangi dosyada ve hangi satırda bulunabileceğine ilişkin ayrıntıları içerir. Script Parser’ın kullanımdan kaldırılmış bir komut tanımlaması durumunda, size kullanılacak yeni komutu da gösterecektir.

Yerleşik veritabanı üç ana kategori ile çalışır – API, Paketler ve Teknolojiler, her biri ayrıca birkaç alt kategoriye ayrılmıştır. Bu veritabanı kolayca genişletilebilir ve belirli bir komut kümesini aramak için yeni alt kategoriler oluşturulabilir.

Örneğin, raporun API bölümüne bakarken, kullanıcılar komut dosyalarının Altair HyperMesh panelleriyle ilgili herhangi bir komut içerip içermediğini anlayabilirler. Bunlar Altair HyperWorks 2023 sürümünde kaldırılacağından, bu komutları kullanan tüm komut dosyalarının çalışmaya devam etmesi için güncellenmesi gerekecektir.

Her değişiklik tüm otomasyon çözümü bağlamında dikkatlice değerlendirilmelidir, çünkü Script Parser komut dosyalarını otomatik olarak güncellemeyecektir. HyperWorks kurulumlarına karşılık gelen versiyon için raporu ve API Programmer’s Guide‘nu incelemenizi ve gerektiğinde komut dosyalarını manuel olarak güncellemenizi öneririz.

Altair uzmanlarınca hazırlanan ücretsiz makrolara https://community.altair.com/community?id=altair_exchange adresinden erişebilir, makro hazırlama ile ilgili sorularınızı Altair Community bölümüne yazabilirsiniz.