Altair Activate 2022.2 Yeni Özellikler

Multi disipliner sistemler olarak ürünlerin modellenmesi ve simülasyonu için sistem modelleme ( sinyal & fiziksel tabanlı ) ve simülasyon yazılımı Altair Activatenin 2022.2 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler:

Altair Activate yazılımını Altair ONE Marketplace‘den indirebilir, sorularınızı iletişim formunu kullanarak iletebilirsiniz.

Çizim Yardımcısı (Plot Assistant)

Çizim Yardımcısı (Plot Assistant), simülasyon sonuçlarını sonradan işlemek için çeşitli 2D ve 3D OML (Open Matrix Language – Altair Compose) çizim türlerinden çizimler oluşturmanızı sağlar. Ayrıca çalışma alanınızdan veya .CSV dosyası gibi bir dosyadan veri çizebilirsiniz.

Çizim Yardımcısı’nı GUI Utilities şeridinden açabilirsiniz:

Pnömatik Kütüphanesi

Yeni Pnömatik kütüphanesi, endüstriyel pnömatik sistemlerin yanı sıra yaygın basınçlı hava sistemlerini modellemek için de kullanılabilir.

Altair ONE Marketplace’te ayrı bir kurulum gerektiren bir uzantı olarak mevcuttur.

Kod Oluşturma ve Dışa Aktarma için Geliştirmeler

Kod Oluşturma ve Dışa Aktarma (Code Generation and Export) penceresinde çeşitli geliştirmeler bulunmaktadır. Standart kod üretimi kullanıldığında, iki yeni onay kutusu vardır:

Copy data files into the FMU: Seçilirse, veri dosyaları FMU’ya kopyalanır. Onay kutusu seçili değilse, veri dosyaları FMU dosya adı alanına girilen dosya yoluna kopyalanır.

Force inputs to always active: Seçilirse, bir FMU, girdilerinin zamana bağımlılığından bağımsız olarak girdileri her zaman etkin olacak şekilde dışa aktarılır. Bu onay kutusu varsayılan olarak seçilidir.

Satır içi kod üretimi için, yeni “Copy source code into the FMU” onay kutusu kaynak kodunu FMU export.fault’a dahil etmenizi sağlar.

Demo Browser için Geliştirmeler

Demo Browser aracılığıyla erişebileceğiniz yeni demo modeller:

  • Json kullanarak MQTT ve Kafka
  • Modelica.Electrical.Machines.Examples.Transformers: TransformerTEstbench.scm
  • Modelica.Blocks: FilterWithDifferentiation.scm, IntegerNetwork1.scm, RealNetwork1.scm, SlewRateLimiter.scm ve TotalHarmonicDistorsion.scm

OML Komutları için Geliştirmeler

Altair Compose‘dan aşağıdaki OML fonksiyonları eklenmiştir:

  • CAE Reader komutları
  • arrayfun, bicgstab, chirp, clearvars, createdistributable, diric, gauspuls, gmres,goodfeaturestotrackcv, isbanded, isbatch, magnitudecv, movmean, openfig, pcg, pulstran, rectpuls, savefig, sawtooth, setmsolveapi, square, stairs, structfun, suppresspythoncmdwindow, treatasbuiltin, tripuls, uitree, uitreenode

Çözücüler için Geliştirmeler

Sundials çözücü 6.2.0, kısıtlamaları (CVODE, IDA, CPODE) kullanacak şekilde güncellendi.