Altair Inspire’da yapısal analiz için SimSolid veya OptiStruct seçimi

Kullanması ve öğrenmesi kolay Altair Inspire yazılımını bilgisayarınıza kurduğunuzda, Altair’in güçlü çözücüleri de yazılıma entegre şekilde yüklenir. Bunlar;

Yapısal analiz ve optimizasyon (topoloji & topografya) için Altair OptiStruct, büyük montajlı yapıların dakikalar içerisinde yapısal analizi için Altair SimSolid, mekanik sistem simülasyonu için Altair MotionSolve, deney tasarımı için Altair HyperStudy, ( Bu çözücülerin tüm özelliklerinin Inspire içerisinde yer almadığını unutmayınız!)

Altair® Inspire™‘da yapısal bir analiz çalıştırırken yazılıma entegre Altair SimSolid veya Altair OptiStruct çözücüsünü kullanma seçeneğiniz bulunmaktadır. Her iki çözücünün de benzersiz yetenekleri vardır ve farklı kullanım senaryolarında en iyi sonucu sağlarlar.

Çözücüyü Preferences –> Run Options –> Analysis solver bölümünden değiştirebilirsiniz.

Altair SimSolid Çözücüsü Ne Zaman Kullanılır?Altair OptiStruct Çözücüsü Ne Zaman Kullanılır?
Odağınız tasarım analizi ise
Lineer statik analiz
Doğal frekans (modal titreşim)
Geometri değişikliklerinin hızlı yeniden analizi
Karmaşık parçalar
Büyük montajlar
Sadece katılar
Deney tasarımı (DOE)
Odağınız tasarım optimizasyonu ise
Tek parça üzerinde odaklanıyorsanız
Esnek cisim dinamiği (motion) analizinde
Mesh tabanlı çözümlerde
Küçük montajlar
Yüzey ve katı modeller

SimSolid çözücüsü, SimSolid’in bağımsız versiyonunda mümkün olmayan geometriyi düzenleme olanağı sağlar ve Inspire’da bir analiz çalıştırırken önemli ölçüde daha hızlı sonuçlar verir. SimSolid çözücüsü kullanılırken doğrusal statik ve normal mod analizlerinin yanı sıra tüm sınır koşulları ve sonuç görselleştirmeleri de desteklenir. SimSolid, Inspire’ın çözücü kapasitesini genişletir ve büyük montajları ve karmaşık parçaları analiz etmeyi çok daha hızlı hale getirir. SimSolid çözücünün yalnızca analiz için geçerli olduğunu ve optimizasyon için kullanılamayacağını unutmayın.

Aşağıdaki video, deney tasarımı (DOE) çalışmasında Altair SimSolid çözücü seçmenin sağladığı büyük hız avantajını adım adım göstermektedir.

Altair Inspire yazılımını denemek için ücretsiz Altair ONE Marketplace‘den indirebilirsiniz. Ücretsiz ve kısıtlamasız öğrenci versiyonunu indirmek için tıklayın.

Soru ve taleplerinizi iletişim formunu kullanarak paylaşabilirsiniz.