Altair HyperStudy 2021.2 Yeni Özellikler

Altair HyperStudy 2021.2, yazılım entegrasyonu ve kullanıcı arayüzü geliştirmeleri konusunda yeni özelliklerin yanı sıra veri çıkarma, veri hazırlama ve görselleştirme için geliştirilmiş yetenekler içermektedir.

Öne çıkan bazı önemli özellikler:

Yeni Altair Radioss model tipi, modelleme yazılımına (HyperWorks) ihtiyaç duymadan parametreli girdi dosyalarının (*.rad) doğrudan kullanımına olanak tanır. Başlangıç dosyasında /PARAMETER bulunduğunda, HyperStudy değişkenleri otomatik olarak okuyacaktır.

Yeni Altair OptiStruct model tipi, modelleme yazılımına (HyperWorks) ihtiyaç duymadan parametreli girdi dosyalarının (*.fem) doğrudan kullanımını sağlar. Sembolik değiştirme kullanıldığında, HyperStudy ilgili değişkenleri otomatik olarak okuyacaktır. PSHELL kartlarından gelen kalınlık değerleri de varsayılan olarak okunur.

HyperStudy, OptiStruct ve RADIOSS doğrudan arayüz
  • Yaklaşımların (approaches) kullanıcı tanımlı klasörlerde gruplandırılması (örn. vaka çalışması tarafından saklanan yaklaşımlar)
HyperStudy, kullanıcı tanımlı klasörlerde gruplandırılma
  • En iyi tasarımları “Scatter Plot”ta görselleştirme
Altair HyperStudy Scatter Plot
  • Daha gelişmiş görsel yorumlar için “Paralel Koordinat Grafiklerinde” renk ve boyut kanalları
Altair HyperStudy, paralel koordinat grafiklerinde renk ve boyut kanalları
  • Yanıt (response) başına uç değerleri filtrelemek için “Veri Hazırlama” seçeneği
uç değerleri filtrelemek için veri hazırlama
  • “evaluation engine” olarak uygun bir model seçildiğinde, “Evaluate From” sütunu doğruluk seviyesini, yani çapraz doğrulama R2 değerini gösterecektir.
HyperStudy, tahmine dayalı model kalitesi
  • “File Assistant” artık birden fazla subcase arasında aynı anda verileri ayırma ve Min/Max/Extreme seçeneklerine dayalı olarak subcase lerden veri kaynakları türetme seçeneği sunar.
HyperStudy veri ayırma

Altair HyperStudy yazılımının yer aldığı 2021.2 versiyonu kurulum dosyalarını Altair Connect veya Altair ONE Marketplace sitelerinden indirebilirsiniz.