Altair PSIM 2022.1 Yeni Özellikler

Güç elektroniği ve motor sürücü simülasyon ve tasarım yazılımı Altair PSIM‘in 2022.1 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler.

Altair PSIM yazılımını Altair ONE Marketplace‘den indirebilir, sorularınızı iletişim formunu kullanarak iletebilirsiniz.

Altair PSIM Lisansı

Altair PSIM 2022.1, PowerSim Inc. şirketinin Altair tarafından satın alınmasından sonra PSIM’in ilk versiyonudur. Bu versiyonda, PSIM artık aşağıdakileri de desteklemektedir.

  • Altair UNIT lisans sistemi
  • Lisans Yapılandırması için yeni bir kurulum iletişim kutusu, Altair lisansını veya PSIM eski lisansını kullanma seçeneğine sahiptir. PSIM yüklendikten sonra,
    daha sonra kullanıcıya Altair UNIT lisans sistemiyle sunulan çeşitli seçenekleri kullanması önerilecektir

Termal modülde geliştirmeler

Yeni termal .XML veritabanı

Termal cihaz veritabanı klasörü artık herhangi bir metin düzenleyicisi tarafından düzenlenebilen XML formatında yarı iletken cihazlarla sağlanmaktadır. Önceki DEV formatı hala desteklenmektedir. Yaklaşık 400 yeni cihaz eklenmiştir.

Cihaz Veritabanı Editörü (PcdEditor) artık yeni cihazlar eklemek ve cihazları XML formatında yönetmek için kullanılabilir.

Çoklu seviye anahtar modellerine entegrasyon

Çoklu seviye anahtar modelleri artık termal anahtarlama özelliklerini de destekleyecek şekilde entegre edilmiştir. Anahtar elemanlarındaki Model Level açılır kutusu artık Termal’i seçmek için kullanılabilir.

Yeni Güç Kaynağı Tasarım Paketi şablonları

Power Supply Design Suite’te (PSDS) tepe akım modu kontrollü dc-dc dönüştürücülerin tasarımı için üç yeni şablon sağlanmıştır.

PCMC Boost Dönüştürücü Şablonu

Sistem düzeyinde tasarım ve PWM IC uygulaması ile yeni PCMC dc-dc boost dönüştürücü şablonunun genel yapısı aşağıda gösterilmiştir:

PCMC Buck Dönüştürücü Şablonu

Sistem düzeyinde tasarım ve PWM IC uygulaması ile yeni PCMC dc-dc buck dönüştürücü şablonunun genel yapısı aşağıda gösterilmiştir:

PCMC Flyback Dönüştürücü Şablonu

Sistem düzeyinde tasarım ve PWM IC uygulaması ile yeni PCMC dc-dc flyback dönüştürücü şablonunun genel yapısı aşağıdaki gösterilmiştir:

Yeni 3 fazlı elemanlar

Gerilim sensörü ve probu

Yeni bir 3 fazlı gerilim sensörü elemanı eklenmiştir:

Yeni bir 3 fazlı gerilim probu elemanı eklenmiştir:

Akım sensörü ve probu

Yeni bir 3 fazlı akım sensörü elemanı eklenmiştir:

Yeni bir 3 fazlı akım probu elemanı eklenmiştir:

Altair Activate ile doğrudan eş zamanlı simülasyon bağlantısı

PSIM ve Altair Activate arasında doğrudan eş zamanlı simülasyon için Altair Activate yazılımına PSIM bloğu eklenmiştir. (Palettes → Activate → CoSimulation)

Altair PSIM lisansı ile Altair Activate yazılımını ücretsiz kullanabilirsiniz.

Altair Embed ile doğrudan eş zamanlı simülasyon bağlantısı

PSIM ve Altair Embed arasında doğrudan eş zamanlı simülasyon için Altair Embed yazılımına PSIM bloğu eklenmiştir. (Embed → Blocks → Extensions)

Altair PSIM lisansı ile Altair Embed yazılımını ücretsiz kullanabilirsiniz.