Altair Simulation 2022.1 Yayınlandı

Altair Simulation 2022.1 yayınlandı. Bu versiyon sürdürülebilirlik çözümleri, simülasyon odaklı tasarım ve açık kaynaklı tasarım işbirliğine odaklanıyor. En güncel versiyon, Altair’in kapsamlı simülasyon araç setini genişleten, güçlendiren ve daha da uzmanlaştıran daha fazla yeni özellik ve yetenek içeren Altair Simulation 2022 üzerine inşa edilmiştir.

Mevcut kullanıcılar Altair Simulation 2022.1‘e bugün yükseltme yapabilirler. Altair simülasyon araçlarında yeni misiniz? Ürünlerimizi çalışırken görmek için bir demo talep edin.

2022.1 versiyonu yeni özelliklerinin detayları için blog yazılarımızı takip etmeyi unutmayın

Sürdürülebilir Ürün Tasarımında Dönüşüm

Dünya daha güvenli, daha verimli ve daha yenilikçi ürünler ve süreçler talep ettikçe, ürün yaşam döngüleri boyunca simülasyon, bulut bilişim ve optimizasyon uygulayarak sürdürülebilir tasarım ve karar verme süreçlerini dönüştürmeyi hedefliyoruz. Gelişmiş üretim süreçleri, malzeme verimliliği ile hafif tasarımlar elde etmek ve küresel tasarım standartlarını karşılamak Altair’in sürdürülebilirlik çözümleri ile mümkündür.

Malzeme Verimliliğini Artırın

Altair’in sürdürülebilir ürün tasarımı çözümleri, malzeme ikamesi için geri dönüştürülebilir malzemelere erişimle başlar. Altair® Material Data Center™, kullanıcıların mevcut veritabanındaki binlerce desteklenen malzemeye erişmesine ve yüksek doğruluklu malzeme verilerine erişimde gelişmiş bir kullanıcı deneyimi yaşamasına olanak tanır. Entegre iş akışları, plastik bileşenlerin yorulma dayanımı değerlendirmesini destekleyerek yenilikçi plastik parça tasarımı için çok yönlü, uygulanabilir bir çözüm sunar.

Daha Hafif, Daha İyi Tasarımlar

Verimli, sürdürülebilir tasarımların geliştirilmesi, ağırlık, performans ve maliyet hususları arasında optimum bir denge bulunmasını gerektirir. Üretken tasarım lideri olarak Altair, sektörün sürdürülebilirlik ve iklim koruma hedeflerine bağlı kalırken proje gereksinimlerini karşılayan ürünler oluşturmak için oyunun kurallarını değiştiren araçlar sunar.

Altair® OptiStruct® ile topoloji optimizasyonu, birkaç yeni sürüm güncellemesiyle Altair® Multiscale Designer® aracılığıyla erişilebilen karmaşık parçalar için hafifletmeyi ele alır. Altair® HyperWorks® ve Altair® SimLab® içindeki çok ölçekli iş akışları, kullanıcıların kısa ve uzun elyaf formülasyonları için doğru malzeme tanımları oluşturmasına olanak tanır. HyperWorks ile entegrasyon, kompozit tasarımlar için erken tasarım sertifikasyonu ve enjeksiyon kalıplama ve yapısal çözücüler için destek sunmaya devam ediyor.

Yeşil Hesaplamaya Geçiş

Kullanıcılar, bir kuruluş arasında bulut tabanlı, paylaşılan altyapıyı kullanarak proje karmaşıklığını en aza indirebilir. Daha çevreci, daha sürdürülebilir ürünler tasarlamak için Altair’in yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) araçlarıyla kaynaklardan tasarruf edin, proje iş yüklerini verimli bir şekilde ölçeklendirin ve paylaşın ve simülasyon performansını artırın. Hızlı ve verimli simülasyon kritik öneme sahiptir ve Altair’in sağlam simülasyon portföyü ile çözücü ölçeklenebilirliği sağlanır.

Daha iyi bilgilendirilmiş erken tasarım kararları alın

Kullanıcılar, simülasyonu ürün geliştirme döngüsünün erken aşamalarında uygulayarak maliyetli hataları ortadan kaldırabilir ve tasarım süresini kısaltabilir. Altair ile doğru araçlara tek bir yerden kapsamlı erişim elde edersiniz. Karmaşık parçaları analiz edin, dinamik hareket simülasyonu ve parametrik modelleme uygulayın ve ürünleri üretilebilirlik için optimize edin.

Simülasyon Odaklı Tasarımı Hızlandırın

Altair® Inspire™, Design Explorer aracılığıyla güvenilir bir tasarım oluşturma ve optimizasyon deneyimi sunarak kullanıcıların en uygun çözüme ulaşabilmeleri için çeşitli tasarımları hızlı ve kolay bir şekilde değerlendirmelerine ve doğrulamalarına olanak tanır. Yıldırım hızında tasarım yinelemesi için yazılıma gömülü Altair® SimSolid®‘den yararlanan kullanıcılar, simülasyon sonuçlarını gözden geçirebilir ve ek bilgiler edinebilir. Buna ek olarak, parametrik modelleme eskizler, yüzeyler ve yüzeyler için büyük ölçüde geliştirilmiştir.

Altair’in üretilebilirlik çözümlerine yönelik güncellemeler arasında döküm için kalıptan çıkarma açısı aracı, plastik enjeksiyon kalıplama simülasyonu için akış deseni önizleme aracı, parametrik modelleme için performans iyileştirmeleri ve derin çekme için geliştirilmiş geometri özellikleri yer alıyor. Bu geliştirmelerle Inspire ürün ailesi artık en geniş yelpazedeki eklemeli ve eksiltmeli üretim süreçleri için daha da doğru değerlendirmeler yapılmasını sağlıyor.

Entegre Yapısal Analiz

Altair’in yapısal analiz portföyünde yapılan son güncellemelerle birden fazla tasarım yinelemesi gerçekleştirmek artık daha kolay. Kullanıcılar artık geometri dosyalarını kullanmadan Inspire ve SimSolid arasında geometri aktarımı yapabiliyor ve bu da kullanıcılara daha bütünsel bir tasarım deneyimi sağlıyor.

Yeni Altair OptiStruct güncellemesi, 1D kirişlerden katılar oluşturma yeteneği ve sertlik, mukavemet, stabilite, explicit dinamik, ısı transferi, gürültü ve titreşim, yorulma analizi ve gelişmiş topoloji ve şekil optimizasyonu işlevlerini geliştirerek malzeme ve doğrusal olmayan analiz kriterleri ekledi.

Gelişmiş Modelleme ve Görselleştirme

Altair HyperWorks‘ün yeni Skeleton Modeling iş akışı, erken kavramsal optimizasyon için azaltılmış indirgenmiş modeli oluşturma sürecini kolaylaştırır. Bir donör modelinin veya topolojik optimizasyon sonucunun basitleştirilmesi, daha hızlı geri dönüş sürelerini teşvik eder ve daha fazla tasarım çalışmasını kolaylaştırır. İş akışı, mafsalları, elemanları ve panelleri oluşturmak için bir mekanizma sağlar ve oluşturulduktan sonra kullanıcıların gerçek zamanlı kesit düzenleme, bağlantı ve çok daha fazlasını yapmasına olanak tanır.

Model yorumlama, 1D inflation yetenekleri ile daha da geliştirilmiştir. Bir 1B kesitten 2B mesh veya yüzeyler oluşturabilmek, indirgenmiş modellerden ayrıntılı modellere geçiş için önemli bir adımdır.

Simülasyon araçlarınızı en üst düzeye çıkarın

Altair’in endüstri lideri ürün portföyünün bir kısmının açık kaynaklı hale getirilmesi, endüstriyel olarak kanıtlanmış, sağlam ve güvenilir teknolojisini, endüstriye ve projeye özel yazılım ihtiyaçları olan kullanıcıların yararına daha geniş ve daha ileri götürmeyi amaçlamaktadır. Kaynak kodunu herkese açık hale getirerek katkıda bulunanlar kaynak kodunu değiştirebilir, yeni işlevler oluşturabilir ve yazılımlarını dünyanın dört bir yanından başkalarıyla paylaşabilir.

Altair Radioss artık açık kaynaklı

30 yılı aşkın bir süredir, dünyanın en iyi sanayi, araştırma ve geliştirme ve eğitim kuruluşları, karmaşık doğrusal ve doğrusal olmayan mühendislik problemlerini çözmek için Altair® Radioss® kullanmaktadır. Kullanıcıların bildiği ve güvendiği özellikleri ve yetenekleri sunan OpenRadioss™, dünyayı daha güvenli ve daha yeşil bir yer haline getirmek için dünya çapında bir uzman ve kullanıcı topluluğunu bir araya getiren açık kaynaklı bir çözücüdür.

Tüm endüstriler için Açık Kaynak

Altair’in açık mimari felsefesi, son 37 yıldır ürün gelişimini yönlendirerek sektörden bağımsız olarak yenilikçiliği ve ileri teknoloji gelişimini teşvik etmektedir. Altair’in tüm simülasyon yazılımlarında bulunan sezgisel iş akışları, kullanıcıların yerleşik kodu değiştirmesine ve karmaşık tasarımları hızlı ve kolay bir şekilde üretmesine olanak tanır.

Altair Inspire’ın yeni UI Designer araç setinde, tasarımları önceden tanımlanmış nesnelerle bir araya getirin, değiştirin ve kullanıcıların daha da geliştirebileceği bir Python kod iskeleti olarak kaydedin. Altair’in açık kaynaklı yazılımına güç veren araçlar arasında HPC için bir iş yükü yöneticisi ve iş zamanlayıcısı olan OpenPBS® ve açık kaynaklı matris tabanlı bir hesaplamalı programlama dili olan OpenMatrix™ de yer alıyor.

Her Yerde Yenilik Yapın

Günümüzde “açık kaynak” sadece yazılım geliştirme anlamına gelmiyor; açık değişim ve topluluk odaklı geliştirmeye dayalı işbirlikçi katılımın temel ilkelerini benimseyen projeleri, ürünleri ve tüm girişimleri kapsıyor. Altair Exchange ile kullanıcılar modellere ince ayar yapmak, daha iyi komut dosyaları bulmak, sanal çalışma alanlarını ve iş akışlarını optimize etmek ve daha fazlası için paylaşılan alanları kullanabilir.

Altair® Feko®‘nun en son sürümü, diğer geliştirmelerin yanı sıra modellerin parola korumasını ve bileşenlerin şifrelenmesini destekleyen yeniden düzenlenmiş bir CADFEKO içerir. Altair WinProp artık 5G bağlantı çalışmaları için yeni eklenen bir dizi sentez aracı, topografyanın gölgelediği binalar arasında doğru tahminler yapılmasını sağlayan tahmin modelleri ve geliştirilmiş radar son işlem güncellemeleri içeriyor. Trafikteki otomotiv radarlarının performansını simüle etmek için Altair Community‘deki yeni trafik nesneleri kütüphanesine bakabilirsiniz.

Altair® Flux® çözücüsünün Altair SimLab‘e entegrasyonunu sürdürüyor. Yeni güncellemeler, büyük Flux projelerinde bellek gereksinimlerini ve çözüm süresini azaltan gelişmiş matris sıkıştırma tekniklerini içerir, böylece kullanıcılar yüksek performanslı elektromekanik ekipmanı daha hızlı üretebilir ve optimize edebilir.

Altair® FluxMotor® elektrik motoru tasarımı ve optimizasyonuna yöneliktir ve artık daha hassas termal modelleme, yeni bir çevrimiçi kullanıcı yardım kılavuzu alanı ve artık Japonca ve Çince’yi destekleyebilen bir GUI sunmaktadır.

– Doğru sistem modellemesi için Altair Embed®‘i kullanarak endüstride kullanılan çoğu makine için elektrikli sürücüler geliştirebilir ve eDrives bloklarını ve kullanıma hazır örnekleri kullanarak gömülü elektrik kontrol sistemlerini uygulama süresini kısaltabilirsiniz. Yeni bir Altair PSIM bağlayıcı bloğu ve 64 bit yapılandırma desteği en son güncelleme ile birlikte geliyor. Altair Compose®, sinyal görüntüleme, çizim yardımı ve mekanik sistem simülasyonu işleme araçlarının yanı sıra yeni OML komutları ve Python 3.8’e yükseltme için güncellemeler sağlar. 2022.1 güncellemesi, yeni ve genişletilmiş kod oluşturma yetenekleri, yeni bir model hata ayıklayıcı yardımcı programı, çoklu fizik analizi için yeni kütüphaneler ve bloklar ve Altair Activate®‘de ROM oluşturma için romAI®‘de iyileştirmeler getiriyor.

– Altair’in elektronik çözümlerine yakın zamanda eklenen PSIM, güç kaynakları, motor sürücüleri, kontrol sistemleri ve mikro şebekeler dahil olmak üzere güç elektroniği için simülasyon ve tasarım araçları içerir. Altair® PSIM™ artık Altair UNIT lisansı altında desteklenmektedir ve gelişmiş çoklu fizik simülasyonu için Altair Activate ve Altair Embed ile doğrudan ortak simülasyon bağlantıları, termal modül iyileştirmeleri ve yeni tasarım şablonları ve üç fazlı elemanlar gibi son güncellemeler mevcuttur.

Altair® PollEx™, PCB tasarımlarını CP’deki varyantlarla karşılaştırmak için yeni bir modelleyici özelliği de dahil olmak üzere tasarım doğrulama, sinyal bütünlüğü (SI) ve PCB modelleme işlevlerini genişletiyor.

Concept Engineering, lider elektronik sistem görselleştirme yazılımı ile Altair’e katıldı. CE’nin VISION silikon hata ayıklama aracı, dijital ikiz teknolojisini kullanarak geliştirme ve hizmet süreçlerinin dijitalleştirilmesini destekleyerek, kullanıcıların karmaşık ve alışılmadık tasarımları daha hızlı üretim süresi için kolayca hata ayıklamasına ve keşfetmesine olanak tanır. Otomotiv, havacılık ve endüstriyel pazarlar, karmaşık elektrikli ürünlerin ve sistemlerin tasarımını, üretimini ve servisini basitleştirmek için EEVISION platformunu kullanmaktadır.

Altair® SimLab® güncellemeleri arasında hexa mesh aracı geliştirmesi, akışkanlar ve katılar için yeni eklenen malzemeler ve kalıplama modeli kurulumu için geliştirilmiş bir iş akışı bulunmaktadır. SimLab her zaman olduğu gibi düşme testi, PCB’ler için çoklu fizik (termal ve yapısal) analizi ve tüm elektronik sistemlerin termal yönetim simülasyonu gibi tipik uygulamaları desteklemektedir.

Altair® HyperWorks® yeni eğitim dokümanları, kompozit tasarımı ve enjeksiyon kalıplama için yeni bir iş akışı, koyu tema seçeneği ve dünyanın en karmaşık ürünlerini meshleme, morp etme, birleştirme, yönetme, simüle etme, optimize etme ve görselleştirme konusundaki benzersiz yeteneğini güçlendiren daha fazla yetenek getiriyor.

Altair® MotionSolve®‘un son versiyonu, motosiklet ve scooter modellerinde lastik yumuşak toprak engelleri ve aerodinamik kuvvetler de dahil olmak üzere MotionView ile sistem modelleme ve analizi için önemli özellik geliştirmeleri içerir. Yeni bir flex to flex temas algoritması, iki gövde arasındaki 2D veya 3D temas kuvvetini destekler ve yeni bir çalıştırma iş akışı, çözüm esansında simülasyonu oynatmaya imkan sağlar.

Malzeme, failure modelleri, temaslar (contact), hava yastıkları ve daha fazlası için Altair® Radioss®‘ta önemli geliştirmeler yapıldı ve çözücü kararlılığı ve performansı sürekli iyileştirildi. Yeni bir 2D emniyet kemeri halkası ve malzemesi beta olarak mevcuttur ve kullanıcılar artık daha doğru ve öngörülü malzeme hasarı verileri elde edebilirler.

Altair’in eklemeli imalat üretim teknolojisi, Gen3D şirketinin satın alınmasıyla ve Sulis yazılımıyla tamamlıyor ve artık Altair Marketplace’ten indirilebilir ve Altair UNIT lisans sistemiyle kullanılabilir.

Altair® EDEM™‘in dökme ve tanecikli malzeme simülasyonuna yönelik ayrık modelleme yazılımı (DEM), kullanıcıların ayrık parçacık verilerini düzlemler kullanarak görselleştirilen süreklilik verileri olarak oluşturmasına, görüntülemesine ve dışa aktarmasına olanak tanıyan yeni bir süreklilik analizi tekniği ekler. Kaldırma ve sürükleme modelleri artık EDEM GPU çözücüleriyle ve parametreleri değiştirmek için yeni yöntemlerle uyumludur.

Altair CFD™ simülasyon araçları, Altair® Flow Simulator™‘daki görevler ve ileri besleme kontrolörleri için geliştirilmiş bir kullanıcı arayüzünün yanı sıra yeni bir Coolprop sıkıştırılamaz sıvı seti de dahil olmak üzere genişletildi. Altair® nanoFluidX® kullanıcıları artık üniform olmayan rotasyonlar ve benzersiz referans çerçeveleri içeren akışkan analizi için hareket modeli parça yer değiştirmelerini nFx’e aktarabilir. Altair® AcuSolve® aracılığıyla yeni bir gaz kinetiği modeli kullanıma sunulmuştur.

Altair S-FRAME çözümleri ile inşaat mühendisleri sürdürülebilir bina tasarımı için gerekli tüm araçlara sahiptir. Güncellemeler, çelik, beton ve lamine ahşap tasarımı için en son ülkeye özgü tasarım kodlarını desteklemektedir. Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) araçlarıyla genişletilmiş birlikte çalışabilirlik, verimli tasarım iş akışları sağlar. Altair S-FRAME çözümleri öğrenci versiyonu içerisine eklenimştir.